четвер, 04 липня 2013 10:35

Депутати присудили звання народного артиста виконавцю нецензурного шансона

Прохання про присудження звання народного артиста України Олегу Гаврилюку, виконавцю шансона з нецензурною лексикою, підписали 13 народних депутатів від Партії регіонів.

Про це пише Комерсант-Україна із посиланням на документи, подані главі держави.

Документи свідчать, що відповідне прохання главі держави підписали 13 народних депутатів від Партії регіонів.

Серед, підписантів — Ян Табачник, Сергій Тігіпко, Віталій Журавський, Нестор Шуфрич, Ельбрус Тедеєв, Вадим Колесніченко, Володимир Олійник, Таїсія Повалій, Микола Сорока, Микола Дем'янко, Тетяна Бахтеєва, Володимир Демішкан і Володимир Місик.

Крім того, прохання про присвоєння звання було підписано главою Київської міської держадміністрації Олександром Поповим і першим заступником міністра культури Тимофієм Коханом, які запропонували зробити це "у вигляді виключення".

У зверненні нардепи найбільш знаковими назвали нову роботу виконавця "Спасибо МВД!", гімн пенітенціарної служби, а також цикл духовних пісень.

З нагородного листа випливає, що, крім пісень, що ввійшли в сім авторських альбомів, серед яких "Одкровення", "ПроХХХодимец", "100 відсотків", Гаврилюк також видав п'ять збірників віршів.

Зокрема, "2-е Я", "Дыхание плоти", "Бесстыжие стихи", більшу частину яких представляють добутки, що містять ненормативну лексику: "Вы конечно не б..дь, Просто очень похожи / Не хочу оскорблять, Но читаю по роже / Вашу б....кую суть, Вашу сучью натуру".

Опитані виданням підписанти заявили, що не були ініціаторами звернення й не дуже добре знайомі із творчістю Гаврилюка.

"Нагадайте мені, будь ласка, хто такий Олег Гаврилюк?" — перепитав Тедеєв.

"Я не був ініціатором цього прохання,- сказав пан Колесніченко.

"До мене підійшли й запитали, чи можу я підписати колективне звернення. Я колись чув кілька його пісень, вони в мене відклалися в голові, я й підписав", - додав він.

Володимир Олійник послухав кілька дисків виконавця шансона й навіть одержав від нього особисте запрошення на концерт, на яке, однак, не пішов.

"Мені сьогодні показали його вірші, це ганебна річ, я б їх не слухав і не читав. Хоча, відверто кажучи, і в класиків не все було гладко щодо цього",- зізнався Олійник, додавши, що наступного разу буде ретельніше вивчати творчість людей, прохання про нагородження яких його просять підписати.

Крім того, він уточнив, що, як правило, ініціатором прохання є перший нардеп, що підписався, яким у цьому випадку є Ян Табачник. Однак той від коментарів відмовився.

 

Зараз ви читаєте новину «Депутати присудили звання народного артиста виконавцю нецензурного шансона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути