Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2009 13:37

Депутати підвищили соцстандарти

Депутати підвищили соцстандарти

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект про підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму (широко відомий "закон про підвищення соцстандартів")

"За" висловилися 254 парламентарії. З них 172 голоси дала фракція Партії регіонів, 33 – НУ-НС, комуністи дали 27 голосів, Блок Литвина – 19, з числа позафракційних нардепів законопроект підтримали 10 чоловік.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко не дала жодного голосу.

Як уточнив перший заступник спікера парламенту Олександр Лавринович, жодна з поправок, внесених нардепами до другого читання і підтриманих комітетом, в остаточному тексті закону не врахована. Сесійний зал провалив усі запропоновані зміни.

Раніше БЮТ заявляв, що не голосуватиме за законопроект про підвищення соціальних стандартів у цілому, якщо його показники не приведуть у відповідність з проектом бюджету на 2010 рік.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада прийняла в першому читанні проект закону "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати в 2010 році".

Також парламент прийняв у першому читанні проект постанови, яким передбачається, що кошти, які з"явилися у результаті зменшення вдвічі максимальних розмірів заробітної плати президента, прем"єра, депутатів і інших високопоставлених чиновників, спрямовуються виключно на підвищення розмірів соцстандартів.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Депутати підвищили соцстандарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути