пʼятниця, 08 червня 2012 15:34

Депутати Литвина "дали" прийняти "мовний" закон - розслідування

 

Депутати "Народної партії" Володимира Литвина надали свої термінали для карток "депутатам-тушкам", що дозволило ухвалити "мовний" законопроект.

Про це йдеться у публікації "Української правди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів заперечили, що галичани покидають її лави

"Напередодні мовних баталій фракція Литвина відмовилася голосувати за проект Колесніченка-Ківалова. Це протипоказано для спікера, адже на нових виборах він балотуватиметься за округом в Житомирській області - на кордоні з Рівненською, де настрої явно не на користь російської мови", - зазначається у статті.

Але на стоп-кадрі відео з Верховної Ради, на якому зафіксовано табло під час голосування, видно, що сектор, де сидить блок Литвина, голосував за закон Колесніченка-Ківалова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний" закон Колесніченка-Ківалова притягне в Україну Кремль і народить вуличних "повстанців" - прогноз

Водночас у результатах голосування вказано, що фракція спікера дала лише два голоси. Отже з місць литвинівців проголосували депутати-перебіжчики.

"Зроблено це було з метою гарантувати результативний розгляд проект Ківалова-Колесніченка. Адже регіоналам стало відомо, що опозиція атакуватиме сектор, де сидять тушки. Власне, саме це намагався робити Андрій Парубій", - йдеться у статті.

"Тому задачею сценаристів було зробити так, щоб голосування картками тушок відбувалося з сектору, який не межує з опозиційним. Цим сектором і був литвинівський", - наголошується у публікації.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Литвина "дали" прийняти "мовний" закон - розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути