середа, 16 лютого 2011 13:38

Депутати дали "зелене світло" на продаж стратегічних підприємств

Депутати дали "зелене світло" на продаж стратегічних підприємств

Верховна Рада не підтримала включення до списку об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації, підприємств "Турбоатом", "Енергоатом" та "Укртелеком".

За закон у першому читанні про внесення змін до закону України "Про список об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації (щодо об'єктів, які мають стратегічне значення для держави)" проголосувало 178 народних депутатів, з 420 зареєстрованих в залі засідань в середу. Не підтримали законопроект фракції Партії регіонів, Народна партія і позафракційні депутати.

Законопроект пропонував включити "Турбоатом", "Енергоатом" та "Укртелеком" у список об'єктів, які мають стратегічне значення для держави і не підлягають приватизації. Законопроект також передбачав, що реорганізація (злиття, приєднання, поділ) об'єктів права державної власності, таких як "Укртелеком", "Енергоатом" та "Турбоатом" забороняється. Згідно з законопроектом, також заборонялося відчуження основних фондів об'єктів права державної власності, передача їх в концесію, оренду, лізинг, заставу, управління і передачу до статутного фонду інших юридичних осіб.

Як зазначив один з авторів законопроекту Володимир Бондаренко (фракція БЮТ-Батьківщина), те, що Верховна Рада не проголосувала за даний законопроект свідчить про те, що парламент "здає інтереси держави".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Депутати дали "зелене світло" на продаж стратегічних підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути