Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 16:37

Депутат Держдуми пояснив, що імперська Росія - це опудало

Депутат Держдуми пояснив, що імперська Росія - це опудало

Зближення Росії, Польщі, України та Європейського Союзу є одним з головних ресурсів євроінтеграції в 21-му столітті.

Про це заявив голова Комітету з міжнародних справ Державної Думи Російської Федерації Костянтин Косачев.

На думку представника Держдуми, попередня лінійна схема відносин між Україною, ЄС і Росією, внаслідок якої Україна коливалася між двома полюсами, має потребу в зміні, оскільки пріоритет України повинен бути в бік власних інтересів, а не в беззастережному дотриманні в одному з напрямків.

За його словами, український народ "щоразу ставлять перед вибором як у неблагополучних сім'ях: кого ти більше любиш - маму чи тата". "Логіка" або за нас, або за них "- а саме такі формулювання звучали з вуст тодішнього єврокомісара пані Ферреро-Вальднер під час трьох-турових виборів, - заклики для українців визначитись, з ким вони - з Європою чи Москвою. Такого роду тези свідомо вкидаються в український, російський та європейський політичний контекст тими, хто розглядає Україну як свого роду останнє поле битви холодної війни. До того ж інтереси самого поля і людей, які його населяють, виявляються другорядними", - підкреслив російський політик.

Як зазначив Косачев, відповідно до цієї логіки Росії приписуються "якісь імперські амбіції - за будь-яку ціну утримати Україну, в ідеалі відтворити єдину державу - і саме з цим опудалом українському класу й пропонують боротися в першу чергу".

На його думку, у відносинах між Україною, Росією та ЄС потрібно стратегічне мислення, яке могло б стати опорою для нових модальностей у відносинах між цими країнами. "Наприклад, Україна та Росія можуть і повинні стати єдиним транзитним простором між Європою та Китаєм, між європейськими та азійськими ринками", - припустив депутат Держдуми.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Держдуми пояснив, що імперська Росія - це опудало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути