Ексклюзиви
середа, 17 січня 2018 14:17

Деокупація Донбасу: законопроект повернули в комітет

Деокупація Донбасу: законопроект повернули в комітет
Верховна Рада за два дні не змогла розглянути всі правки до законопроекту про деокупацію Донбасу. Фото: nfront.org.ua

Народні депутати 18 січня продовжать розгляд правок до законопроекту про деокупацію Донбасу. Сьогодні комітет з нацбезпеки та оборони має розглянути суперечливі питання.

Про це оголосив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Є кілька суперечливих моментів у цьому законі. Думаю, до завтра, у тому числі під час засідання комітету, можна їх обговорити. Ми вже бачимо, які з правок були відхилені, які мають потенціал, які не мають підтримки в залі. Розраховую на злагоджену роботу комітету. За необхідності я доєднаюся до цієї роботи. Пане Іване (Вінник. - Gazeta.ua), прошу вас як представника комітету максимально провести роботу до завтра, щоб ми змогли вийти на злагоджене рішення. І щоб ви змогли перед голосуванням зачитати моменти, по яких є консенсус", - сказав Парубій.

Він закликав нардепів прийти на засідання парламенту 18 січня.

"Залишилося менше 50 правок. Думаю, протягом 30-40 хвилин зможемо їх розглянути і близько 10:40 вийти на прийняття рішення", - сказав спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний фронт" змінив позицію щодо терористичних ЛНР і ДНР

Напередодні політики розглянули 482 поправки із 673 поданих до законопроекту "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Усі відхилили. Сьогодні продовжили розгляд.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації. Проектом передбачено, що межі окупованих територій Донбасу визначаються за поданням Генштабу. У законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту додали положення з приводу окупації Криму.

Зараз ви читаєте новину «Деокупація Донбасу: законопроект повернули в комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути