пʼятниця, 14 червня 2013 15:30

"Демократи завжди об'єднуються або перед розстрілом, або перед президентськими виборами" - експерт

"Демократи завжди об'єднуються або перед розстрілом, або перед президентськими виборами" - експерт
Фото: poltava.pl.ua

Бажання "Батьківщини" пошвидше об'єднатися із низкою політичних сил викликано потребою визначитися із кандидатом, з яким партія піде на президентські вибори.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець.

"Сьогодні об'єднання опозиційний партій в одну є гіперідеєю "Нашої України". Демократи завжди об'єднуються або перед розстрілом, або перед президентськими виборами", - наголосив він.

Водночас, за його словами, зараз дійшло до такого об'єднання через майбутні президентські вибори.

"В даному випадку йдеться про другий варіант, тому що перспектива президентських виборів за два роки до їх проведення є близькою як ніколи. Тому бажання пошвидше об'єднатися викликано потребою визначитися із кандидатом, з яким партія "Батьківщина" піде на вибори, за умовчанням це має бути Юлія Тимошенко, але як резервний кандидат, якщо Тимошенко не зможе взяти участь у кампанії, швидше за все, буде Арсеній Яценюк", - наголосив експерт.

Окрім того, на його думку, "об'єднання двох найбільших опозиційних партій "Батьківщини" та "Фронту Змін" подобається далеко не всім".

"Проти цього виступають низка регіональних організацій як "Батьківщини", так і "Фронту Змін". Багато невдоволених в "Батьківщині" через те, що частина партійців лишиться на узбіччі, як це було під час парламентської кампанії 2012 року", - підкреслив він.

Водночас, Березовець переконаний, що "в "Фронті Змін" бояться повторення прецеденту "Сильної України" Сергія Тігіпко, яка злилася із Партією регіонів. Тоді "Сильна Україна", окрім Сергія Леонідовича, не отримала ні одної посади керівника обласної організації. Тому, ситуація не проста, але більшість підтримає об'єднання".

"На з'їзді Яценюк отримає вотум довіри, і буде обраний або першим заступником лідера партії, або керівником. При тому, що формально головою партії лишиться Тимошенко", - резюмував політолог.

Нагадаємо, Партія "Батьківщина" має намір обговорити об'єднання з партіями "Фронт змін", "Реформи і порядок" та зміни в статуті на з'їзді у п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «"Демократи завжди об'єднуються або перед розстрілом, або перед президентськими виборами" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути