субота, 25 вересня 2021 17:11

Справа "вагнерівців": Бутусова викликає голова ТСК

Справа "вагнерівців": Бутусова викликає голова ТСК
Справа "вагнерівців" — довгопланована зірвана спецоперація США, України та Туреччини по затриманню бойовиків приватної компанії Вагнера. До зриву начебто призвів витік інформації із найближчого оточення президента. Фото: REUTERS

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для розслідування справи щодо ПВК "Вагнера" Мар'яна Безугла викликає на заслуховування головного редактора видання "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова.

Він поширив інформацію про заслуховування колишнього начальника головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби. Безугла у Facebook заявила, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Були присутні члени ТСК і Бурба. Це єдині джерела інформації про те, що було вчора. Засідання "грифоване". Підпадає під Закон про держтаємницю. Це кримінальна відповідальність. Не думаю, що Василь Васильович буде давати фейковий варіант державної таємниці", - написала Безугла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента не відповів Bellingcat щодо справи "вагнерівців"

Додала, що настав час відповідальності за сказане, зроблене і зламане.

"Чи ж просто Бутусов взяв і написав свою попередню версію, аби якось, ну хоч якось "приліпитися" до роботи ТСК? Хто він, свідок, інструмент чи свідомий агент російської спецоперації з дезінформації в Україні? Будемо розбиратися", - підсумувала Безугла.

Про час і місце заслуховування Бутусова буде повідомлено пізніше.

У п'ятницю, 24 вересня, колишній начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба в режимному приміщенні дав свідчення у справі найманців ПВК "Вагнера" тимчасової слідчої комісії Верховної Ради. Нардеп Роман Костенко повідомив, що зустріч була в будівлі ГУ розвідки.

Сьогодні, 25 вересня, Бутусов опублікував нібито зміст свідчень Василя Бурби.

Посилаючись на джерела в комісії, Бутусов повідомив, що на допиті Бурба повністю підтвердив під протокол всі обставини підготовки і провалу спецоперації. І "навів багато нових деталей і фактів, які підтверджують зраду і витік інформації в КДБ Білорусі з Офісу президента України".

Зараз ви читаєте новину «Справа "вагнерівців": Бутусова викликає голова ТСК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути