четвер, 08 листопада 2012 22:33

Данилюк: Україна на межі рятівної революції, а лідери опозиції її не хочуть

Данилюк: Україна на межі рятівної революції, а лідери опозиції її не хочуть
Данилюк: "Опозиція свідомо віддає перемогу на виборах, щоб не брати на себе відповідальність за патову економічну ситуацію в країні". Фото: uainfo.censor.net.ua

Якщо "Свобода" не виведе людей на вулиці, то ця партія - не більше, ніж культурологічне товариство.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав координатор "Спільної справи" Олександр Данилюк.

"У нас був досвід 2004 року, - говорить він. - Коли Віктор Ющенко замість того, щоб оголосити 22 листопада протидію масштабним фальсифікаціям три дні зачитував усіляку маячню. Аж поки Тимошенко не взяла ситуацію у свої руки. Тоді її дуже часто називали провокаторкою, бо вона закликала до блокування державних установ, перекриття доріг і таке інше. А якби цього не трапилося, ми б мали сумну історію безрезультатних протестів, які б із часом зійшли нанівець".

На думку Данилюка, є загроза, що так трапиться й сьогодні.

"Ми маємо досвід Податкового майдану. Тоді приїхали не лише підприємці а й ті, хто просто був обурений конституційним переворотом. Однак завдяки інформаційним та іншим технологіям це закінчилося нічим", - нагадав він.

Координатор "Спільної справи" вважає, що для того, аби люди вийшли - потрібне ядро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція повинна не губернаторів звільняти, а брати на себе управління країною - Данилюк

"Якщо Олег Тягнибок спромігся привести 15 тисяч на марш УПА, то він може це зробити і сьогодні. Якщо "Свобода" є дієвою політичною партією, то вона повинна зараз вивести своїх людей задля проведення перевиборів і покарання фальсифікаторів. Якщо ні, то треба визнати, що ця партія - культорологічне товариство, яке може згадувати героїв попередніх років і на цьому спекулювати. Так само й "Батьківщина" та УДАР, які мають такі самі, а той і більші ресурси. Їм достатньо цих людей спільно протримати три дні в Києві. Тоді 100-відсотково маємо новий Майдан. Ми з болем спостерігаємо, як приїжджають сотні людей із регіонів. Бачать, що жодних натяків на ультимативну безстрокову акцію не має і збираються додому. При тім, що вони їдуть самотужки до Києва", - зауважив Данилюк.

Він наголосив - опозиція свідомо віддає перемогу на виборах, щоб не брати на себе відповідальність за патову економічну ситуацію в країні.

"Я, як і мільйони інших громадян, втратив будь-які можливості впливати не реальну ситуацію в країні. Ми обрали один парламент, а отримали абсолютно протилежний. Звичайно, можна говорити про політичну доцільність поразки опозиції для того, щоб  Партія регіонів отримала всю відповідальність за ситуацію в країні. Втім політики повинні вміти брати відповідальність на себе, як колись Тимошенко. Вона могла піти у відставку в 2008 році, коли почалася криза, але не зробила цього. Це свідчить про те, що вона є більш відповідальним політиком, аніж ті, хто виступає сьогодні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіку України можна врятувати, якщо відібрати гроші у чиновників-корупціонерів - експерт

На думку координатора "Спільної справи", позиція лідерів опозиції не співпадає не лише з позицією більшості громадян України, але й позицією більшості депутатів, які сьогодні є в парламенті.

"Сьогодні Забарський заявив, що Верховна Рада може призначити перевибори по 5 округах. Якщо так, то чому вона не може призначити перевибори по 225 округах та одному багатомандатному. У Верховній Раді є достатня кількість депутатів від опозиції, купа депутатів від "Регіонів", які не потрапили у цей парламент, близько 35 чоловік. Чимало комуністів, які йшли по мажоритарці, але жоден із них не потрапив до парламенту. 226 голосів для того, щоб проголосувати за відповідну постанову в парламенті є. Ситуація може бути переламана, якщо протести проіснують до суботи. У суботу і ми готові вивести своїх людей", - заявив Данилюк.

Також він додав, що варто запитати Об'єднану опозицію, чому вони демонтували сцену і намети на Софійській площі.

"Там люди могли жити і ночувати, а не мокнути під дощем під ЦВК. Прекрасна була площадка для протестів. Її і зберігали для того, щоб потім проводити там мітинги протестів після виборів. У цьому полягала головна ідея. Але невідомо чому її тихенько ліквідували", - сказав Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «Данилюк: Україна на межі рятівної революції, а лідери опозиції її не хочуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

129

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути