понеділок, 15 січня 2024 23:29

Данілов закликав світ готуватися до "гарячої" фази війни

Данілов закликав світ готуватися до "гарячої" фази війни
Олексій Данілов закликав світ до переозброєння. Фото: Українська правда

Питання воєнної безпеки у сучасному світі має повернутися до пріоритетного порядку денного.

Це важкий, але необхідний вибір між бажанням зберегти рівень комфорту і добробуту та необхідністю перерозподілу ресурсів для сфери безпеки і оборони, написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у Facebook.

Світ знову повертається до необхідності бути готовими до "гарячої" фази війни. Це вимагає сучасної армії, новітнього озброєння та навчених солдатів.

Данілов вважає, що така перебудова буде зроблена вчасно й усвідомлено чи пізно і під примусом.

Час ілюзій "вічного миру" закінчився 24 лютого 2022 року, подальше перебування в стані самозаспокоєння - смертельно небезпечне, написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США та Європи виникла гостра проблема з виробництвом зброї - WSJ

"Європейський Союз, США та інші країни демократичного табору стоять перед необхідністю ухвалення важливих стратегічних рішень - безумовного і невідкладного повернення питання воєнної безпеки до пріоритетного порядку денного", - зазначив Данілов.

Він наголосив, що ситуація з мільйонами снарядів для України - лакмусовий папірець готовності національних західних економік до військових викликів. А результати тесту максимально тривожні.

"Знищивши фашистську тиранію, Захід зробив помилку, недобивши вчасно його хрещеного брата-близнюка, російську диктатуру. Подальші помилки дорого коштуватимуть усім", - йдеться у дописі.

У Вашингтоні та в більшості європейських столиць ніхто не очікував, що Україна виживе в кінці лютого 2022 року. Директор ЦРУ Вільям Бернс таємно прилетів в Київ на прохання президента США Джо Байдена, попередивши президента Володимира Зеленського, що Росія планує його вбити.

США закрили посольство в Києві напередодні вторгнення і відправили певну зброю з великою помпою. Наприклад, протитанкові ракети Javelin. Але їх кількість була мізерною - близько 90 Javelin. Тодішній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який теж знав про безнадійність української ситуації дозволив передати 2000 ракет NLAW. Ця зброя найкраще підходила для партизанської, а не для звичайної війни.

Зараз ви читаєте новину «Данілов закликав світ готуватися до "гарячої" фази війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути