понеділок, 11 березня 2013 17:05

ЦВК припинила повноваження народного депутата Сергія Власенка

ЦВК припинила повноваження народного депутата Сергія Власенка
За словами Магери, наступного в списку "Батьківщини" кандидата ЦВК реєструватиме нардепом після отримання тексту рішення ВАСУ. Фото: electioninfo.org.ua

Повноваження народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка припинені після винесення рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) і додаткового рішення Верховної Ради з цього питання не потрібно.

Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Якщо приймається рішення (про дострокове припинення повноважень народного депутата) на підставі ч. 4 ст. 81 Конституції України судовим органом - у цій ситуації Вищим адміністративним судом України - то повноваження народного депутата України з такого приводу вважаються достроково припиненими самим рішенням суду і додаткові рішення Верховної Ради не потрібні", - пояснив Магера.

Він також повідомив, що питання про реєстрацію народним депутатом наступного за списком ВО "Батьківщина" кандидата замість Власенка ЦВК розгляне після отримання тексту рішення ВАСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко подав скаргу в Євросуд, і не збирається виїжджати за кордон

"Як тільки ми отримаємо рішення ВАСУ, вивчимо це рішення на засіданні ЦВК, і тоді вже будемо визначатися. Говорити наперед, яким це рішення буде я вважаю недоречним, оскільки це предмет повноважень не окремого члена ЦВК, а всієї комісії", - сказав заступник голови ЦВК.

Ч. 4 ст. 81 Конституції України говорить, що у разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата України припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду.

Нагадаємо, ВАСУ задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака і достроково припинив повноваження народного депутата Власенка, який є захисником екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у зв'язку з поєднанням ним мандата народного депутата України з адвокатською діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК припинила повноваження народного депутата Сергія Власенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути