понеділок, 11 березня 2013 15:42

Власенко: "Позбавлення мандата не впливає на мій статус у справах Тимошенко"

Власенко: "Позбавлення мандата не впливає на мій статус у справах Тимошенко"
За словами Власенка, народний депутат - це така посада, яка залишається з людиною довічно. Фото: kontrakty.ua

Сергій Власенко запевнив, що і надалі захищатиме інтереси екс-прем'єра Юлії Тимошенко в усіх кримінальних справах в якості її захисника.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, передає кореспондент Gazeta.ua.

Власенко уточнив, що дострокове позбавлення його депутатських повноважень жодним чином не впливає на його статус по цих справах.

"Позбавлення мене мандату не впливає на мій статус у кримінальних справах Тимошенко. Якщо вони почнуть мені розповідати, що допускали мене до них як народного депутата України, то я гордо їм відповім, що згідно з законом, я залишаюся народним депутатом 6 та 7-го скликань. Це така посада, яка залишається з людиною довічно. Навіть через 20-30 років я зможу чесно сказати, що я народний депутат 6 та 7-го скликань", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко подав скаргу в Євросуд, і не збирається виїжджати за кордон

Власенко додав: "Тому жодних формальних підстав відсторонювати мене від справ Тимошенко не існує. Я продовжуватиму виконувати свою роботу. Я був там не як адвокат, а як захисник, фахівець у галузі права. Диплом мій Портнов ще забрати не може. Я його чесно отримав. Так само в мене є довіреність партії "Батьківщина", на підставі якої я дію".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чому тоді він не був присутній на останньому судовому засіданні Апеляційного суду щодо справи про вбивство Євгена Щербаня, Власенко пояснив, що для цього не було підстав.

"Якби це був свідок обвинувачення, я би, звичайно, стовідсотково був би присутній. А на допиті нашого свідка моя присутність була не обов'язкова", - розповів він.

Власенко також пояснив, що останніми днями не з'являвся до преси, оскільки були довгі вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Власенко: "Позбавлення мандата не впливає на мій статус у справах Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути