субота, 26 березня 2011 01:04

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Чорновіл запідозрив двох колишніх президентів у причетності до смерті батька

Чорновіл запідозрив двох колишніх президентів у причетності до смерті батька

Депутат Тарас Чорновіл заявив, що підозрює колишнього президента Віктора Ющенка у справі про загибель свого батька, лідера Народного руху В'ячеслава Чорновола.

Про це він заявив в ефірі Шустер Live.

"Серед людей, до яких у мене є питання, які я вважаю, що зобов'язані допитати не тільки Леонід Кучма, не тільки люди з його адміністрації, але також і Віктор Ющенко, якого я особисто підозрюю", - заявив він.

Як відомо, на прес-конференції в п'ятницю, відповідаючи на питання про те, кого, на його думку, необхідно допитати слідчим, які займаються розслідуванням справи про загибель його батька Чорновіл заявив, що необхідно допитати екс-президента Леоніда Кучму.

Нагадаємо, представники Народного руху раніше заявляли, що мають у своєму розпорядженні нові дані у справі про загибель засновника НРУ В'ячеслава Чорновола.

За їхніми даними: 25 березня 1999 року в Кіровоградській області за лідером НРУ велося негласне спостереження, яким керував один з представників тодішнього керівництва ДАІ. Ще одним підтвердженням того, що загибель В'ячеслава Чорновола була невипадковою, є, на їхню думку, висновки польських і львівських експертів, які підтверджують, що подушки безпеки в машині не спрацювали через те, що їхнє живлення було відключене заздалегідь

У Генпрокуратурі підтвердили, що оприлюднена депутатами інформація розглядається як одна з версій і перевіряється слідством. 

Лідер Народного руха В'ячеслав Чорновіл і його водій Євгеній Павлов загинули 25 березня 1999 року в автокатастрофі – Toyota лідера НРУ зіткнулася з навантаженим КАМАЗом на 5-му кілометрі траси Бориспіль–Золотоноша. Представники Руху із самого початку називали смерть свого лідера політичним вбивством, проте справа про його загибель кілька разів закривалася. Останній раз розслідування було відновлене в березні 2005 року.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл запідозрив двох колишніх президентів у причетності до смерті батька ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути