понеділок, 26 січня 2009 09:42

Вдова Чорновола пішла з "Руху" разом з противниками Тимошенко

У неділю на з"їзді Народного Руху України з партії були виключені лідери Львівської та Тернопільської обласних партійних організацій - народні депутати Ярослав Кендзьор і Іван Стойко. На знак незгоди з політикою НРУ зі складу керівництва партії вийшла вдова засновника Руху В"ячеслава Чорновола Атена Пашко.

Вчора лідеру НРУ Борису Тарасюку вдалося позбавитися внутріпартійної опозиції, що виступала проти зближення партії з БЮТ і що підтримувала дії президента Віктора Ющенка, пише Коммерсант-Украина.

Вчора ж ряди партії залишив і один із заступників голови НРУ Лесь Танюк. На з"їзді він заявив, що "Рух непомітно перетворився на прикриття для певної кар"єрної і меркантильної мети", і попередив про "неприпустимість зміни політичного курсу НРУ, яке виявилося в нехтуванні президента України і скріпленні майбутнього партії з ідеологією БЮТ".

За словами Ярослава Кендзьора, питання про підтримку кого-небудь з кандидатів у президенти на з"їзді НРУ не розглядалося. Борис Тарасюк в своєму виступі також обійшов цю тему. Проте, пише видання, на позицію прихильників президента виступ голови НРУ не вплинув.

"Тарасюк по вуха заліз в президентську передвиборчу кампанію Юлії Тимошенко. Тепер Рух - це клан напівбомжів під охороною роти спецназу. Думаю, якби сьогодні Тарасюк запропонував делегатам посмертно виключити з партії В"ячеслава Чорновола, це рішення було б ухвалене. Ця людина (Борис Тарасюк) має завдання добити Рух", -заявив Кендзьор.

З"їзд також в черговий раз на два роки переобрав Бориса Тарасюка головою Народного Руху України. За інформацією видання, це рішення було ухвалене голосами 160 делегатів. "Ганьба, коли 60-тисячна партія обирає голову 160 голосами", - обурювався, йдучи зі з"їзду, Ярослав Кендзьор.

За інформацією видання, вчорашній з"їзд НРУ його організатори прагнули провести в атмосфері повної секретності, застосувавши безпрецедентні заходи охорони.

Вхід до актової зали Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, де проходив захід, охороняли п"ять бійців спецпідрозділу МВС "Тайфун". В цілому безпеку забезпечували 20 спецназівців.

Як повідомляв , Центральна рада Народного Руху України 22 грудня 2008 року задовольнила заяву про вихід з партії голови Івано-Франківської обласної організації НРУ, народного депутата Романа Ткача, а також припинив членство голів Тернопільської та Львівської облорганізаций - народних депутатів Івана Стойко і Ярослава Кендзьора.

Зараз ви читаєте новину «Вдова Чорновола пішла з "Руху" разом з противниками Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути