вівторок, 03 квітня 2012 15:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Чорновіл пропонує відвезти Тимошенко на лікування за кордон і відпустити її там

Чорновіл пропонує відвезти Тимошенко на лікування за кордон і відпустити її там
Тарас Чорновіл хоче, аби ЄС дав Україні хоча б "жовте" світло. Фото: www.segodnya.ua

Перший заступник голови комітету Ради з закордонних справ Тарас Чорновіл зазначає, що законодавчі підстави для лікування засуджених за межами колонії в Україні існують.

За його словами, рішенням про лікування Юлії Тимошенко українська сторона демонструє кроки назустріч світовій спільноті, у першу чергу - Євросоюзу і США, пише "і".

"Через ситуацію з Тимошенко у нас заблоковано рух в напрямку ЄС. Я був би не проти, якщо б пішли на екстраординарні заходи, щоб їй дозволили лікуватися хоч в Німеччині, США і де завгодно і щоб там її випустили, вона змогла жити щасливо, багато, в колі сім'ї і багато років. А Україна після цього отримала, може, й не "зелене", але хоча б "жовте", а не "червоне" світло в напрямку ЄС", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР схвалюють рішення лікувати Тимошенко за межами колонії: це свідчить про демократичність

При цьому Чорновіл називає аморальним те, що для засудженої опозиціонерки створюються виняткові умови.

"Це робиться вибірково і спеціально для Юлії Тимошенко, в той час коли сотням тисяч інших ув'язнених таких поступок не роблять. Примітно, що опозиціонери кричать про тортури над Юлією Тимошенко, але ми жодного разу не почули про жах того, як перебувають в ув'язненні інші люди. Слава Богу, у Юлії Тимошенко умови дискомфортними не назвеш", - заявив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко мають лікувати в спеціалізованій клініці, яку виберуть німецькі лікарі - Власенко

Нагадаємо, що вчора, 2 квітня, генпрокурор Віктор Пшонка доручив відповідним органам організувати лікування Тимошенко за межами Качанівської колонії, де вона наразі перебуває. Пізніше в Міністерство охорони здоров'я заявили, що її лікуватимуть у Харкові у Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" у відділенні патології хребта та переферійної нервової системи.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл пропонує відвезти Тимошенко на лікування за кордон і відпустити її там». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути