Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2010 14:28

Чиновники продовжують плювати на заборону Азарова і купувати дорогі машини

Чиновники продовжують плювати на заборону Азарова і купувати дорогі машини

Держпідприємства і органи влади, незважаючи, на заборону прем"єр-мінстра Миколи Азарова продовжують купувати дуже дорогі машини

Про це пише Дело.

За даними видання, усього різні держпідприємства і органи влади до кінця року планують придбати до десяти автомобілів представницького класу.

Зокрема, найдорожчу машину планує придбати Дніпропетровський регіональний державний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації.

У Віснику тендерних закупівель опубліковано оголошення про плани Центру придбати до кінця вересня Lexus RX450h High Luxury.

Вартість такої машини в Україні становить приблизно $95 тис.доларів.

Згідно з інформацією Вісника держзакупівель, придбання автомобіля має здійснюватися в лізинг на 5 років

Крім Lexus, Дніпропетровський центр планує купити дві машини Skoda Octavia А5 (вартість від $20 тис. до $29 тис.) і Mitsubishi Grandis (вартість від $24 тис. до $30 тис.).

У свою чергу, держпідприємство "Держреєстр України" при Міністерстві агрополітики до кінця листопада має намір купити у фінансовий лізинг автомобіль Toyota Camry Premium вартістю $48 тис.

Хмельницька АЕС, яка, як відомо, має отримати від Росії кредит на добудову атомних енергоблоків, також запланувала придбання представницького автомобіля Mitsubishi Galant вартістю від $21,5 тис. до $24 тис.

Виконавча дирекція Житомирського обласного відділення Фонду соцстраху вирішила придбати автомобіль Toyota Camry 2,4 літра вартістю близько $30 тис.

Між тим, Іванівське міжрайонне управління водного господарства Держкомводгоспу України планує купити Ford Mondeo вартістю від $23 тис. до $30 тис.

У липні прем"єр Микола Азаров доручив Держказначейству не виділяти фінансування розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів на придбання автомобілів, дорогої техніки і т.ін.

Зазначимо, що це далеко не перший випадок використання "бюджетних"  коштів чиновниками на купівлю дорогих машин. Так міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов купив, за словами, Геннадія Москаля автомобіль Кадиллак за бюджетні кошти. Крім того, дуже дорогу машину купило і міністерство юстиції. Водночас міністерство заявило, що поверне авто.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники продовжують плювати на заборону Азарова і купувати дорогі машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути