вівторок, 25 вересня 2012 12:52

"Чим довше Кличко буде у спорті, тим довше він збережеться у політиці" - політтехнолог

"Чим довше Кличко буде у спорті, тим довше він збережеться у політиці" - політтехнолог
Тарас Березовець каже, що спортивні досягнення - найбільший капітал Кличка. Фото: tv.tvi.ua

На сьогоднішній день Віталію Кличку не вигідно завершувати свою спортивну кар'єру.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи можливість виходу Кличка з великого спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не йде зі спорту, він просто не "боксуватиме до старості"

"Капіталізація Кличка як політика значною мірою визначається його спортивними досягненнями. Тільки через це він не збирається зав'язувати зі спортом. Останній стрибок популярності був пов'язаний із боксерським матчем в Москві, у якому Віталій брав участь. Відповідно, все що відбувається у спортивній площині, має чітку імплікацію на його політичну кар'єру — наскільки він успішний як спортсмен, рівною мірою настільки він успішний як політик", - пояснив експерт.

Кличку вдалося конвертувати свій спортивний успіх у політичні досягнення, але тепер за всі свої політичні рішення відповідальність нестиме він один.

"Віталій зараз дуже залежний від того, наскільки велику фракцію він проведе. Політичні рішення які він буде ухвалювати, йому не вдасться скинути на когось іншого — він буде сам нести політичну відповідальність за власні вчинки", - вважає Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Кличка подала в суд на Партію регіонів

"Чим довше він зберігатиметься у спорті, тим довше він зберігатиметься у політиці, - додав політтехнолог. - На жаль, чи на щастя, є такий прямий зв'язок між тим, як він виступає на ринзі і тим, як він буде виступати у Раді".

Заяви Кличка про вихід зі спорту, які однак пізніше він особисто спростовував, Березовець називає бажанням зберегти інтригу.

"Віталій намагається тримати інтригу навколо того, залишиться він у спорті, чи ні. Зважаючи на те, що покищо йому немає чим похвалитись у політичному плані, навідміну від спортивного. Відповідно, він прагне реалізувати той капітал, який в нього є, в даному випадку спортивний. Маючи цей капітал, звичайно, він намагається продати його виборцям, як найдорожчий. Продати фактично для того, щоб завести побільше людей у Верховну Раду", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Чим довше Кличко буде у спорті, тим довше він збережеться у політиці" - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути