Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2013 11:34

"Чесно" просить Януковича унеможливити "кнопкодавство" у Раді

"Чесно" просить Януковича унеможливити "кнопкодавство" у Раді
Фото: rionews.com.ua

Рух "Чесно" звернувся до голів парламентських фракцій та президента Віктора Януковича із вимогою вжити необхідні заходи аби унеможливити "кнопкодавство" у парламенті.

Про це йдеться у заяві до президента, повідомляє прес-служба руху.

Зокрема, активісти  пропонують запровадити обов'язкове висвітлення на електронному табло в залі засідань Верховної Ради імен відсутніх на засіданні народних депутатів і блокувати їхні картки, а також ввести дисциплінарну відповідальність народних депутатів, які порушують обов'язок особистого голосування, а саме позбавляти права брати участь у пленарних засіданнях до 5 пленарних днів.

"Запровадити онлайн-трансляцію сесійних засідань з можливістю перегляду процесу голосування депутатів у записі", - йдеться в повідомленні.

Від початку роботи Верховної Ради VII скликання "Чесно" зафіксував за власними фотознімками та повідомленнями у ЗМІ щонайменше 83 народних депутата, які порушили вимоги Конституції (ст.84) та Регламенту Верховної Ради щодо особистого голосування, віддавши свої картки або проголосувавши замість колег. Серед них - 72 "регіонала", 7 комуністів та 4 представника "Батьківщини".

Перелік депутатів-порушників та відповідні фото-підтвердження було надіслано президентові та головам парламентських фракцій.

Зараз ви читаєте новину «"Чесно" просить Януковича унеможливити "кнопкодавство" у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути