Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2013 17:15

До Євросоюзу вступимо через 15 років після угоди про асоціацію - експерт

До Євросоюзу вступимо через 15 років після угоди про асоціацію - експерт
Валерій Чалий. Фото: www.day.kiev.ua

Угода про асоціативне членство України в ЄС буде підписана, хоча є серйозні і внутрішні, і зовнішні фактори, які можуть стати на заваді такого рішення.

Про це на конференції заявив заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий, передає Gazeta.ua.

"Ми вже проходили підготовку до підписання схожого за суттю документа - плану дій по членству в НАТО. Незважаючи на те, що все було готово, з політичних причин все зірвалося в останній момент", - нагадав Чалий.

Він зазначив, що за його оцінками Україна вступить до ЄС через 15 років після підписання угоди про асоціацію. Цей термін реалістичний, і за цей час Україна зможе підготуватися до членства.

"Якщо підпишемо асоціацію, романтичний період у стосунках України і ЄС закінчиться, тому що почнуться вибори президента. І давайте скажемо чесно: якщо хтось думає, що з листопада місяця по дату виборів президента хтось буде займатися імплементацією угоди, то це великі оптимістичні сподівання", - наголосив експерт.

Ще одним викликом, який стоїть перед Україною після підписання угоди про асоціацію є  процес її ратифікації. Це буде не так просто переконати ратифікувати угоду кожну з країн Європейського союзу. Деякі країни мають досить критичну думку щодо України вже сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «До Євросоюзу вступимо через 15 років після угоди про асоціацію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути