Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2024 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Чеський генерал зробив заяву про право ЗСУ атакувати територію РФ

Чеський генерал зробив заяву про право ЗСУ атакувати територію РФ
Начальник Генштабу Чехії Карел Ржегка переконаний, що західні країни нарешті мають дозволити українській армії використовувати ракети великої дальності проти цілей на території Росії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Західні країни мають дозволити українській армії використовувати ракети великої дальності проти цілей на території Росії.

Про це заявив начальник Генштабу Чехії Карел Ржегка, повідомляє Radio Prague International.

"Ці обмеження необхідно нарешті зняти, бо для українців законно та легітимно захищатися, навіть нападаючи на російську територію. Адже вони не можуть боксувати зі зв'язаною за спиною однією рукою", - сказав він у ефірі чеського телебачення.

Водночас РФ загрожує ескалацією, але не соромиться використовувати ракети проти українських міст. На думку генерала, ворог має значну перевагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон обговорює з Україною цілі операції в Курській області

"Літаки злітають з російських аеродромів, які знаходяться в межах досяжності наявної зброї, але українці не можуть її застосувати. І ці літаки потім бомбардують цивільну інфраструктуру, а не лише солдатів. Тому було б абсолютно легітимно, якби українці змогли атакувати і територію Росії", - наголосив Ржегка.

Водночас операція ЗСУ в Курській області продемонструвала, що росіяни найчастіше лише погрожують.

"Ситуація в Курській області показала деяким західним лідерам, що не варто боятися ескалації та червоних ліній, тому що росіяни досі брязкають ядерною зброєю. Але коли українці захопили весь округ, нічого не сталося", - підсумував очільник чеського Генштабу.

Сполучені Штати Америки не змінювали політики обмежень щодо використання Україною американської зброї для ударів вглиб території РФ. Про це під час брифінгу повідомив речник Пентагону бригадний генерал Патрик Райдер.

Зараз ви читаєте новину «Чеський генерал зробив заяву про право ЗСУ атакувати територію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути