пʼятниця, 12 жовтня 2007 17:36

Черновецький "зупинив" телеканал "Київ", радіо і кілька газет

Київський мер Леонід Черновецький, виконуючи рішення Київської міськради про створення "Київського медіахолдингу", видав розпорядження про закриття муніципальної телерадіокомпанії "Київ", радіокомпанії "Голос Києва", газет "Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця", повідомляє віце-президент телеканалу "Київ" Микита Бєльський.

"Якщо я не помиляюсь, там сказано "припинити ТРК "Київ". Не припинити діяльність телеканалу, а просто припинити. Щодо ж колективу, то він має бути попереджений про це розпорядження. А виконане воно має бути до 31 грудня 2007 року", – сказав Бєльський.

В свою чергу депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець роз"яснив "ТК", що це розпорядження міського голови є наслідком рішення міськради про створення медіахолдингу.

"Спочатку треба закрити комунальні підприємства, а потім створити з них єдиний медіахолдинг. А тоді продати", - сказав він.

"Чому це розпорядження підписане через чотири місяці після рішення ради також є пояснення. Просто спочатку Черновецький хотів вирішити глобальні питання – розподіл земельних ресурсів Києва, а тепер почав займатися менш рентабельними питаннями, а саме створенням медіа холдингу", - сказав Бригинець.

"Безумовно, колектив каналу нервує, оскільки скоріше за все всі працівники будуть звільнені, і набрана нова команда", - сказав він.

У зв"язку з цим рішенням 12 жовтня відбудуться профспілкові збори, на які запрошені народні депутати, депутати міськради та журналісти.

Як повідомлялося, створення холдингу відбуватиметься шляхом злиття комунальних підприємств – газет "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", ТРК "Київ" та "Радіо Київ".

51% акцій холдингу перебуватимуть у комунальній власності, а 49% отримають інвестори, відібрані на конкурентних засадах, повідомляє Телекритика.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький "зупинив" телеканал "Київ", радіо і кілька газет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути