пʼятниця, 05 жовтня 2012 19:05

Церква повинна полегшувати життєвий тягар людей, а не лізти в політику — священик

Церква повинна полегшувати життєвий тягар людей, а не лізти в політику — священик
Андрій Ткачов: Церква і політика мають різні механізми впливу на життя. Фото: radiosvoboda.org

Обов'язок священнослужителя допомагати суспільству, знаходячись в церквах та храмах, а не лізти в політику, де зовсім інші механізми впливу на життя.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав проієрей храму прп. Агапіта Печерського УПЦ отець Андрій Ткачов.

"Просто лізти у владу — це гріховно, особливо, коли ми знаємо, що кредит довіри до влади вичерпаний, люди не вірять владі, не люблять її, підозрюють у всіх злочинах", - зауважив Ткачов.

Водночас, на його думку, священник може виконувати функцію політика, але таких за всю історію людства було одиниці. "Якщо буде перед нами масштабна особистість, це вже інше тоді питання. Якщо людна не відзначається якимось особливими талантами, людина не здатна вести за собою мільйони, тоді не треба туди пхатися. Як на мене, правило має бути саме таким", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священикам Московського Патріархату дозволили йти на вибори

Також, отець Андрій підкреслив, що політична діяльність може лише наскодити, а не допомогти. "Для того, щоб вирішувати щось, багато розуму не треба, але це буде дискредитувати священника та кидати тінь на церкву загалом", - підкреслив священик.

"Будь-кому пхатися у владу із хрестом на грудях не треба. Наше місце в храмі, школах, лікарнях, зрештою в засобах масової інформації: на радіо, телебаченні, аби вести свою специфічну діяльність за чистоту народної душі", - каже Ткачов.

Окрім того, він вважає, що влада і так дискредитована, тому "маленька кількість священників не міняє погоди, не міняє на краще. Це небезпечна річ, і не формулюється в рамках якогось одного закону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати запрошують на прощу: в Галичині незаконно агітують з "допомогою" УГКЦ

Священик розповів, що церква має втішати людей. "Облегшувати їх життєвий тягар, надихати вірою на вічне життя. Політика заточена на вирішенні тільки сьогоденних проблем, а церква в цьому протилежна, бо вона дає перспективу вічності. У них зовсім інші механізми впливи на життя

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єпископи УГКЦ закликають вірян прийти на вибори та не продавати своїх голосів", - резюмував він.

Нагадаємо, вчора, 4 жовтня, Священний Синод Російської православної церкви дозволив священнослужителям брати участь у виборах в органи державної влади у випадках "крайньої церковної необхідності".

Раніше Українська православна церква Київського патріархату заборонила священнослужителям брати участь у парламентських виборах. Аналогічна заборона отримали і священики Автокефальної і Греко-Католицької церков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарха Кирила попросили проклясти українського журналіста

Священний Синод Української православної церкви Московського Патріархату (самокерована Церква у складі Московського Патріархату) оприлюднив звернення в якому говорилося, що "УПЦ не є суб'єктом політичного процесу. Церква не бере участь у політичній боротьбі, не веде агітації за ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата".

Зараз ви читаєте новину «Церква повинна полегшувати життєвий тягар людей, а не лізти в політику — священик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути