пʼятниця, 27 липня 2012 18:58

Єпископи УГКЦ закликають вірян прийти на вибори та не продавати своїх голосів

Єпископи УГКЦ закликають вірян прийти на вибори та не продавати своїх голосів
Не прийти на вибори – означає самоусунутися від відповідальності за долю власної країни, вважають в УГКЦ. Фото: tsn.ua

Не прийти на вибори – означає самоусунутися від відповідальності за долю власної країни, відмовитися від християнського свідчення в суспільному житті, віддаючи свою долю і долю своїх дітей та внуків у випадкові, а часом і злочинні руки. Про це йдеться у Пастирському посланні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви до вірних у час підготовки до парламентських виборів 2012 року, повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

У посланні єпископи УГКЦ закликають не дозволити "нечесним на руку особам вкрасти наш голос та прикрити нашою відсутністю різного роду маніпуляції чи фальсифікації". Хоча, на переконання Синоду, взяти участь у виборах – це тільки половина справи.

"Нам слід докласти всіх зусиль, щоб наш вибір був свідомим, зрілим, відповідальним, таким, що найкраще служитиме загальному благу українського народу", - йдеться у повідомленні.

При цьому, мовиться у посланні, значення виборів належить розглядати не тільки в політичній, суспільній, а насамперед у моральній площині, оскільки в час виборів пізнається моральна зрілість як кандидатів, так і виборців.

Особливо владики закликають вірних не продавати свій голос. Це може бути або прямий підкуп, або завуальований під різні соціальні "доплати".

"Християнин у жодному разі не може продавати свого виборчого голосу, так само як і не може купувати голосів виборців на користь якоїсь політичної сили, бо в такий спосіб стає прямим співучасником корупції та руйнує наше суспільство. Вже стало поганою традицію в житті нашої держави, що різні форми матеріальної допомоги чи підвищення соціальних виплат збігаються в часі з черговою передвиборчою кампанією", – переконують члени Синоду.

Вірних також особливо застерігають від спокуси начебто швидкого та ефективного покращення суспільно-політичних обставин життя країни шляхом насилля, ненависті чи проявів екстремізму під виглядом будь-яких гасел.

Послання Синод доручає зачитати вірним у неділю, 29 липня, після кожної Божественної Літургії, а упродовж усієї виборчої кампанії після кожної Літургії щодня молитися за Боже благословення для нашого народу і успішне проведення парламентських виборів.

Зараз ви читаєте новину «Єпископи УГКЦ закликають вірян прийти на вибори та не продавати своїх голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути