четвер, 26 липня 2012 20:24

Кирило переконуватиме Януковича, щоб Україна вступила до Митного союзу - політолог

Кирило переконуватиме Януковича, щоб Україна вступила до Митного союзу - політолог
Володимир Бондаренко вважає, що візит Кирила має передвиборчий характер. Фото: vsiknygy.net.ua

Візит в Україну патріарха Російської православної церкви Кирила Гундяєва має не тільки політичний, а й передвиборчий характер. Таку думку у коментарі для Gazeta.ua висловив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"На цьому візиті попіаряться представники Компартії, бо віряни Московського патріархату — це електорат комуністів. КПУ зробила ставку на промосковське православ'я, - зазначив фахівець. - Свій шанс відзначитися використає і партія "Свобода", яка влаштовує "московському попу" обструкцію. До того ж очікується зустріч Кирила із президентом Віктором Януковичем. Одним із питань розмови має стати питання вступу України до Митного союзу. Кирило як негласний емісар Кремля переконуватиме Януковича у необхідності такого кроку".

Також, на думку політолога, може йти мова про майбутні кадрові зміни в керівництві Української православної церкви Московського патріархату.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Изыди вон!" - чому патріарха Кирила виганяють з України?

"Нинішній предстоятель церкви владика Володимир, хоч і достойна людина, але вже має поважний вік і часто хворіє. Тому РПЦ взяла курс на оновлення керівництва УПЦ. Для Кирила Володимир є такою ж фігурою, як колись був Володимир Щербицький для Михайла Горбачова. Молодий амбітний генсек вимушений був терпіти заформалізованого першого секретаря Компартії України, поки не замінив його Володимиром Івашком. Наступником митрополита Володимира може стати хтось із молодших архієпископів, наприклад, секретар Синоду і керуючий справами УПЦ Антоній", - припустив політолог.

Водночас інтерес в українському суспільстві до візитів патріарха Кирила падає, зауважив експерт.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Свободівці" пікетували Банкову через "гламурного жлоба" Кирила

"Кирило перестає бути новим обличчям Російської церкви. До того ж він занадто заполітизований. А українські віряни хочуть бачити в ньому Божого наперсника, а не політичного емісара. Крім того, РПЦ не є незалежною структурою, вона тісно співпрацює з російською владою. Українці ж будь-яку владу завжди недолюблювали", - каже Бондаренко.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "KILL - KIRILL!" - На патріарха Кирила напала напівгола "Феменка"

Нагадаємо, патріарх Московський і всієї Русі Кирило розпочав візит в Україну, щоб привітати митрополита Київського і всієї України Володимира з 20-річчям його служіння і відсвяткувати День Хрещення Русі.

Зараз ви читаєте новину «Кирило переконуватиме Януковича, щоб Україна вступила до Митного союзу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути