четвер, 20 вересня 2012 09:42

Диякон РПЦ жахнувся новині про священика, який збив дитину в Одесі

Диякон РПЦ жахнувся новині про священика, який збив дитину в Одесі
Андрій Кураєв біля свого мотороллера. Фото: rosbalt.ru

Диякон РПЦ Андрій Кураєв оперативно відреагував на новину про трагічний ДТП, що сталося в Одесі, в результаті якої з вини священика загинув 11-річний хлопчик. Кураєв запропонував Синоду заборонити духовенству їздити на дорогих машинах.

Диякон послався на матеріал Gazeta.ua в якому розповідається, як учня 6-го класу однієї з одеських шкіл, 11-річного Дениса Воробйова збив на пішохідному переході священик, який перебував за кермом "Мерседеса". За свідченням очевидців, дитина переходила дорогу на зелене світло. Дениса госпіталізували у важкому стані в одну з міських лікарень, через кілька днів він помер, не виходячи з коми.

Дізнавшись про це, в той же день померла від серцевого нападу його вчителька, 56-річна Лариса Ефімчікова, яка непокоїлася через долю свого учня. Священик, що приходив в реанімацію, де лежав Денис, сказав його матері, що не висуває претензій за розбиту фару.

За фактом ДТП порушено кримінальну справу. Представники Одеської єпархії православної церкви Московського патріархату повідомили, що на час розслідування священик, який збив дитину відсторонений від служіння, однак ім'я його не розголошують. "Може, Синод видасть постанову, яка хоча б на рік забороняє духовенству їздити на машинах бізнес-класу?" - пише у своєму блозі Андрій Кураєв.

Зараз ви читаєте новину «Диякон РПЦ жахнувся новині про священика, який збив дитину в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути