середа, 04 липня 2012 16:19

Спецтема: Боротьба за "мову"

Черкаська опозиція захищатиме мову в наметах

Безстрокову акцію на підтримку української мови розпочали черкаські опозиціонери.  На центральній площі міста вони розбили наметове містечко.

Протестувальники кажуть, що стоятимуть тут до скасування прийнятого вчора закону про мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хтось майстерно і якісно підставляє Януковича – Шкіль

"Аферисти від влади спочатку розводили довірливих покупців на базарах і вокзалах, а тепер вони розводять усю країну у Верховній Раді, – каже координатор об'єднаної черкаської опозиції Леонід Даценко. – Регіонали думають, що в обмін на мову вони отримають знижку на газ. Брехня й обман. Два роки тому в Харкові вони теж так думали. І що ми тепер маємо? Найбільшу ціну на газ в усій Європі. Тепер ми бачимо нові агітки московського агента Медведчука, який на своїх бігбордах малює Україну в різних кольорах. Це стара розкольницька "регіональна" пісня, яку вони співали ще в Сєвєродонецьку. Однак тепер ми не просто мітингуватимемо. Ми створили штаб й готові вдатися до жорстких акцій  протесту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція може не проголосувати за відставку Литвина - "бютівець"

"Сьогоднішня влада – банкрут, – заявила депутат обласної ради від "Батьківщини" Валентина Коваленко. – Вони не виконали жодної своєї обіцянки. А щоб якось виправдатися перед своїми виборцями, розпочали наступ на українську мову. Власне, ці раби, підножки й грязь Москви, вкотре пробують наступити на горло українському народові".

До мітингувальників кілька разів підходили міліціонери й намагалися припинити акцію протесту. Однак досі до силових дій черкаська влада не вдавалася.

Зараз ви читаєте новину «Черкаська опозиція захищатиме мову в наметах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути