неділя, 22 листопада 2020 09:01

Черкаси обирають мера: чого очікувати від кандидатів

Сьогодні, 22 листопада, в Черкасах розпочався другий тур виборів міського голови. За перемогу борються два кандидати - Віктор Євпак із партії "Голос" та Анатолій Бондаренко із партії "За майбутнє".

35-річний Віктор Євпак здобував освіту в університетах Києва та Будапешта. Тепер підприємець і громадський діяч, фахівець з інформаційних технологій, його компанія eKreative - одна з найбільших ІТ-фірм Черкас. Розробляє додатки для мобільних, інтернет-сайти. Одружений із британкою, виховують сина та доньку.

Автор: facebook.com/pg/viktoryevpak
  Віктор Євпак зібрав найбільші проблеми міста
Віктор Євпак зібрав найбільші проблеми міста

У політику прийшов у 2019 році. Тоді балотувався в народні депутати України по одномандатному округу № 194 від партії "Голос". У вересні 2020-го подав свою кандидатуру на пост міського мера. Під час передвиборчої кампанії зібрав найболючіші проблеми міста. Їхнє вирішення ставить собі за мету.

"Найперше на посту мера хочу провести аудит міста. Щоб розуміти, в якому стані приймаємо його. Це зробить одна з найкращих аудиторських міжнародних фірм. Подібну процедуру треба проводити щороку. Таким чином матимемо реальну картину справ у місті. Також буде агенція розвитку міста. Фахівці зацікавлюватимуть інвесторів. Досліджуватимуть вигідні сторони Черкас, аналізуватимуть, яких інвесторів легше завести. Це потрібно починати з нуля, тому що в цьому напрямку зроблено дуже мало", - вказував Євпак під час своєї презентації.

Також політик хоче налагодити систему безпеки в Черкасах та рівноцінне фінансування міста.

"Хочу запровадити систему відеоспостереження з можливістю розпізнавання облич, номерних знаків. Дані потраплятимуть у диспетчерську, яка співпрацюватиме з правоохоронними органами. Ця програма включатиме нові світлофори, освітлення й багато іншого. Також ми проаналізували й побачили, що в Черкасах є кілька привілейованих районів, які з місцевого бюджету роками отримують фінансування. А інші - недофінансовані. Це варто необхідно виправити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ідеальний мер думає не про гроші, а про місто. Таких не бачу"

Під час першого туру місцевих виборів отримав 19,14% голосів. У другому турі Євпака підтримали більшість продемократичних політичних сил: "Європейська солідарність", "Слуга народу", "Самопоміч", Народний рух України, "Пропозиція" та "Демократичний альянс".

46-річний Анатолій Бондаренко за освітою економіст. Має дружину, 2 доньок та сина.

Автор: chmr.gov.ua
  Анатолій Бондаренко лідирує за результатом першого туру місцевих виборів
Анатолій Бондаренко лідирує за результатом першого туру місцевих виборів

На державній службі з 2002 року. Тоді обіймав посаду голови селищної ради Лисянки, звідки сам родом. Згодом - голови Лисянської райдержадміністрації. Кілька років працював заступником генерального директора компанії "Нібулон". Вів підприємницьку діяльність. Із 2014 працював помічником-консультантом народного депутата України. З листопада 2015 року - міський голова Черкас.

Бондаренко кілька разів змінював партію. З березня 2010 року очолював Черкаську обласну організацію партії "Батьківщина". 3 липня 2020 року перейшов до партії "Пропозиція". Тепер йде у мер від партії "За майбутнє". На першому турі виборів отримав найбільшу кількість голосів - 37,6%.

"За наступну каденцію у планах налагодити процеси сортування та утилізації сміття, встановити нові очисні споруди для підвищення якості води, провести озеленення міста. Крім того, почнемо перехід на використання чистих джерел електроенергії", - переконує виборців Анатолій Васильович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22 листопада в 11 містах пройде другий тур виборів мера: інфографіка

На посту мера Бондаренко прогримів на всю країну завдяки сварці із президентом Зеленським. Під час пандемії коронавірусу він один із перших мерів, хто виступив проти карантинних обмежень, ініційованих урядом. 1 травня 2020 року Виконавчий комітет Черкаської міськради пом'якшив карантин, дозволивши відновити торгівлі дрібних продуктових і промислових магазинів. Поліція згодом відкрила кримінальну справу проти Бондаренка. А Зеленський прозвав його бандитом.

"Катастрофи з коронавірусом у Черкасах не було. Ситуація контрольована. Натомість люди мали змогу заробити на життя. Справу поліція закрила за відсутності доказів. Те, що Зеленський назвав мене бандитом – припускаю, це було на емоціях. А оточення радив би йому міняти. Ці люди некваліфіковані", - говорив Анатолій Васильович у коментарі Gazeta.ua.

Тепер Бондаренко відмовляється дотримуватися карантину вихідного дня. Називає таке рішення абсурдним.

Більшість кандидатів на посаду міських голів у 2-му турі виборів використовують у своїй кампанії питання карантину вихідного дня, щоб отримати більше голосів. Про це кажуть у Комітеті виборців України.

Зараз ви читаєте новину «Черкаси обирають мера: чого очікувати від кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути