понеділок, 11 лютого 2013 18:11

"Чергування дають можливість краще взнати один одного" - нардеп розповіла про ночівлю у ВР

"Чергування дають можливість краще взнати один одного" - нардеп розповіла про ночівлю у ВР
Оксана Продан. Фото: www.facebook.com

5 лютого депутати від опозиційних фракцій не дали можливості відкрити другу сесію Верховної Ради 7 скликання, заблокувавши трибуну парламенту. Головна вимога опозиції — дотримання норм персонального голосування. Поки між опозицією та більшістю тривають перемовини щодо вирішення цього питання, нардепи по черзі чергують у сесійній залі.

Парламентарі від фракції УДАР перебувають у Раді навіть вночі та на вихідних. Народний депутат Оксана Продан розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua, чим займаються весь цей час парламентарі у Верховній Раді.

Скільки вже часу провели у парламенті? По яким годинам чергуєте?

- Беру участь у блокуванні із самого початку — з 5 лютого, коли ми не дали розпочати другу сесію Верховної Ради, вимагаючи персонального голосування. Чергуємо ми по черзі, поділились на окремі групи. Так, наприклад, особисто я з вівторка до п'ятниці минулого тижня була в групі, яка чергувала до опівночі, а в ніч з п'ятниці на суботу разом і з іншими колегами провела у парламенті всю ніч - з 21-00 до 9-00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко і на вихідних навідується у Верховну Раду

Як проводите час, чи не нудьгуєте?

- Загалом ми не тільки працюємо з документами, законопроектами, обговорюємо їх, але й спілкуємось між собою. Так от у групі з Наталією Новак ми співали, з Наталією Агафоновою опрацювали проекти на засідання Експертної групи, з Андрієм Путіловим почали роботу над комплексним проектом по спрощенню виробництва в Україні. Ми обговорюємо проекти, ділимось знаннями, доводимо один одному різні позиції. Час проходить дуже швидко і цікаво.

Чи є можливість хоч трохи відпочити?

- Спочатку ніч розподілялась між групами до 12 години, потім — з 12 десь до 5 години ранку, і вже з 5 — до 9. Тоді ми не спали зовсім. А от в ніч з вечора до ранку все ж таки трішки дрімали. Фізична втома трохи є, але одночасно є й емоційний підйом, розуміння необхідності блокування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос приносила однопартійцям у Раду пиріг із цибулею, яйцями та сиром

Яке найбільше враження? Щось для себе може відкрили, чомусь навчилися?

- Ці чергування дають нам можливість краще взнати один одного, знайти спільні напрямки роботи. В боротьбі люди відкриваються з різних боків.

Чи взагалі ви так уявляли роботу у Верховній Раді?

- Звичайно, цей час, який ми проводимо у парламенті, ми планували по-іншому - були заплановані зустрічі, засідання, нас чекають сім'ї. Але зараз необхідно добитись результату - домогтись від влади забезпечення дотримання Конституції у Верховній Раді, і наші сім'ї нас в цьому підтримують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Кличка готові битися з "регіоналами"

Що приємно вразило?

- У суботу і неділю нам приносила власноруч проготовлені страви Марії Матіос — вареники та пироги, хоча це і не були її чергування.

Зараз ви читаєте новину «"Чергування дають можливість краще взнати один одного" - нардеп розповіла про ночівлю у ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути