понеділок, 26 грудня 2011 17:34

Через владу Януковича Україна стала "гібридною" - Немиря

Через владу Януковича Україна стала "гібридною" - Немиря

Завдяки владі Віктора Януковича ситуація з демократією в Україні значно погіршилась.

Про це сьогодні заявив заступник голови партії "Батьківщина" колишній віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Наша держава у черговий раз скотилися у рейтингу демократії: з категорії країн з недосконалою демократією Україну перевели до держав з гібридним режимом. І це за два роки режиму Януковича", - наголосив він.

Згідно з рейтингом демократії Democracy Index 2011 аналітичної групи Economist Intelligence Unit британського журналу The Economist цього року Україна посіла 79 місце з-поміж 167 держав і відноситься до "гібридних режимів", у яких вибори проводяться під контролем влади, а громадянських свобод дотримуються частково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна посіла 13-те місце в світі за темпами зростання державного боргу

У 2010 році Україна займала 67-му позицію і була у категорії держав з недосконалою демократією. В рейтингу 2008-го року Україна посідала 53-тє, а в 2006-му – 52-ге місце.

За словами колишнього віце-прем'єр-міністра України, ситуація з демократією в Україні погіршилася навіть у порівнянні з минулим роком: у звіті The Economist звертається увага на політично-вмотивовану справу Юлії Тимошенко, згортання політичних свобод в Україні, включаючи право на мирне зібрання та свободу слова, зростаючу присутність міліції на вулицях країни та погіршення відносин з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну виключили з числа вільних країн

У "Батьківщини" нагадують, що у 2010 році Янукович забезпечив Україні останнє місце серед європейських країн в рейтингу економічних свобод (дослідження Heritage Foundation та Wall Street Journal), найбільший занепад демократії серед всіх країн Європи у рейтингу демократії країн світу ("Democracy Index 2010", Economist Intelligence Unit) та падіння на 42 сходинки в рейтингу свободи слова, який складають "Репортери без кордонів".

Зараз ви читаєте новину «Через владу Януковича Україна стала "гібридною" - Немиря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути