неділя, 25 грудня 2011 16:35

Україна перейшла у категорію "гібридних режимів" - The Economist

Україна перейшла у категорію "гібридних режимів" - The Economist

Аналітичний підрозділ британського журналу The Economist в четвертий раз представив рейтинг демократії країн світу Democracy Index-2011.

Україна опустилася на 12 позицій і посіла 79 місце серед 167 держав, перейшовши з категорії "неповноцінних демократій" у сегмент "гібридних режимів" (при яких вибори проводяться під контролем влади, а цивільні свободи дотримуються частково).

"В Україні підірвано демократичні здобутки Помаранчевої революції, включаючи проведення  виборів, свободу ЗМІ і ставлення  до опозиції. Мало хто вірить в те, що засудження колишнього  прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до семи років ув'язнення не є прикладом грубого нехтування юридичною системою заради політичної мети", — сказано у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна скочується до авторитарного режиму

Росію британські аналітики визнали авторитарною державою. Вона опустилася зі 107 місця в 2010 році на 117 в 2011-му, потрапивши з категорії "гібридних  режимів" в "авторитарні". Тепер  Росія межує з такими країнами, як Йорданія, Нігерія, Марокко, Ефіопія  і Кувейт.

Замикають список рейтингу Мьянма (Бірма), Узбекистан, Туркменістан, Чад і Північна Корея.

Як відомо, рейтинг складається на основі п'яти параметрів: виборчий процес і плюралізм, функціонування уряду, активність населення в політичному процесі, політична культура та громадянські свободи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рейтингу фінансових ринків Україна посіла 54-е місце серед 60 держав

Держави належать до одного з чотирьох режимів влади: "повна демократія", "збиткова демократія", "гібридний режим", "авторитарний режим".

Найвищі показники, за традицією, у скандинавських країн — Норвегії, Ісландії, Данії, Швеції, не відстають від них Нова Зеландія і Австралія.

Зараз ви читаєте новину «Україна перейшла у категорію "гібридних режимів" - The Economist». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути