середа, 14 вересня 2011 10:47

Через Кирила у Луганську заборонили розгортати український прапор

Через Кирила у Луганську заборонили розгортати український прапор

Акцію в Луганську з розгортання найбільшого державного прапора України під час візиту голови Російської православної церкви патріарха Кирила заборонено.

Як повідомляється на сайті Української народної партії (УНП), до організаторів акції, запланованої на 15 вересня, прийшли правоохоронці і повідомили про "заборону збиратися біля пам'ятника Тарасу Шевченку, мотивуючи це дією підзаконного акта про перебування в місті особи, яка охороняється", маючи на увазі патріарха Кирила.

Під час профілактичної бесіди міліціонери запитали у голови обласної організації Української народної партії Валентина Ткалича та голови громадського об'єднання "Луганчани" Сергія Коваленка "чи будуть вони влаштовувати бійки", маючи на увазі нещодавні події в Харкові, коли молоді "регіонали" порвали державний символ України. На цьому партійці відповіли, що "не допустять плюндрування нашої святині".

У свою чергу, Ткалич закликав "усіх патріотів України, всіх небайдужих луганчан, усіх тих, хто виступає за єдину Українську помісну церкву" зібратися 15 вересня о 10.00 біля центрального входу стадіону "Авангард" для участі в акції з розгортання найбільшого державного прапора України. Потім колона прапороносців рухатиметься центральними вулицями міста до пам'ятника Т. Шевченка, зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, патріарх Московський і всієї Русі Кирило 14 вересня прибуде до Луганська з дводенним Першосвятительським візитом. Після прибуття до місто в середу ввечері предстоятель відвідає Володимирський кафедральний собор міста. На наступний день він очолить Божественну літургію на Театральній площі Луганська.

У свою чергу, луганська організація партії ВО "Свобода" також закликала однодумців вийти на акцію протесту проти приїзду московського патріарха.

Зараз ви читаєте новину «Через Кирила у Луганську заборонили розгортати український прапор ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути