середа, 14 вересня 2011 09:30

"Свободівці" Луганська готуються зустріти патріарха Кирила протестами

"Свободівці" Луганська готуються зустріти патріарха Кирила протестами

Луганська "Свобода" ініціює протестні акції проти приїзду в регіон патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

"Луганська влада, очевидно, забувши, що в Україні церква відділена від держави, готується до приїзду Московського Патріарха Кіріла Ґундяєва як до епохальної події. Містом розвішано зображення "Предстоятєля Руской Православной Церкві, Святєйшего Патріарха Московского і всєя Русі", у всіх державних закладах висять запрошення взяти участь у відповідних заходах", - наголосили в обласній організації ВО "Свободи".

Члени Луганської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" наголосили, що партія висловлює протест проти "дій луганської влади, яка фактично "одержавила" на Луганщині церкву сусідньої держави, тим самим порушуючи ч.3 ст.35 Конституції України, де сказано, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави і що жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова".

У зв'язку з цим, луганська "Свобода" ініціює протестні акції проти приїзду Кирила. Члени партії закликали однодумців "прийти 14 вересня о 17-00 на площу Горького, де розташований Володимирський собор, і 15 вересня о 9-00 на Театральну площу міста Луганська, аби висловити свою думку щодо цих ганебних явищ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти виганяли з України "попа-колонізатора" Кирила

Активісти також заявили про "неприпустимість духовної окупації України як суверенної держави Московською церквою, котра нав'язує нашому народові ідею "рускава міра", який не має нічого спільного з ідеєю суверенности самої України.

Нагадаємо, що сьогодні, 14 вересня, розпочинається візит московського патріарха Кирила на Луганщину. Планується, що по прибуттю до Луганська увечері 14 вересня він відвідає Володимирський кафедральний собор міста. 15 вересня, Кирило очолить служіння Божественної літургії на Театральній площі Луганська.

Того ж дня патріарх візьме участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата на площі Героїв Великої Вітчизняної війни та здійснить закладку каменю у підвалини храму на честь ікони Божої Матері "Умиління" в Луганську.?

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" Луганська готуються зустріти патріарха Кирила протестами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути