вівторок, 15 грудня 2020 11:25

"Цементує мертві Мінські домовленості" - у Раді розкритикували Зеленського

"Цементує мертві Мінські домовленості" - у Раді розкритикували Зеленського
Президент Зеленський за рік зменшив коаліцію за участі західних партнерів, кажуть у парламенті. Фото: preisident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський не показує альтернативи Мінським угодам, натомість їх цементує. Про це у Верховній Раді заявив народний депутат від "Голосу" Роман Лозинський.

"Сьогодні команда президента пропонує ще на 1 рік продовжити закон про "особливий статус" Донецької і Луганської областей. Це означає цементування безальтернативності Мінських домовленностей.

Хто виступає за безальтернативність домовленностей? Путін. Послухайте його виступи, позицію агресора на всіх міжнародних майданчиках. І п'ята колона Кремля в цьому парламенті", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче розвалити Україну зсередини "особливим статусом" Донбасу

Він заявив, що закон - "про амністію бойовиків, які вбивали наших воїнів". "Це спецстатус по суті з правами федерації для цих 2 областей, це "місцева народна поліція", "особливість" призначення суддів та прокурорів. Це український інтерес? Точно ні", - сказав депутат.

"Пройшов 1 рік з часу зустрічі у "нормандському форматі". І президент Зеленський хотів його розширити залучивши у союзники Велику Британію та США. Але що вдалося президенту? Зменшити цю коаліцію і стишити навіть підтримку Німеччини та Франції. І перевести все у тристоронню контактну групу. А ви знаєте, як називає цю групу Росія? Контактною, бо там розглядають ЛНР-ДНР як перемовників. Те, що відбулось за цей рік, - цементування вже мертвих Мінських угод", - заявив Лозинський.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

У березні ЗМІ повідомляли, що в Мінську керівник ОП Андрій Єрмак і Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

60 народних депутатів від "Слуги народу" звернулися до президента й нагадали, що в ОРДЛО діють російські окупанти.

Зараз ви читаєте новину «"Цементує мертві Мінські домовленості" - у Раді розкритикували Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути