пʼятниця, 21 травня 2010 10:12

Чечетов: Замість Парубія треба покарати Тимошенко

Чечетов: Замість Парубія треба покарати Тимошенко

Перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов заявляє, що парламентарі від ПР надають свідчення прокуратурі щодо безладів, які відбувалися в Раді 27 квітня під час ратифікації угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії TВі.

"Половина членів (фракції) Партії регіонів ходить у прокуратуру щодня також. Теж свідчення надають. За бійку", - сказав депутат, не уточнивши проте, які саме депутати свідчать у прокуратурі.

При цьому, відповідаючи на запитання, чому раніше щодо фактів перешкоджання роботі депутатів і керівництва Ради не порушували кримінальні справи, а зараз порушили, Чечетов відзначив, що, на його думку, це пов"язано з використанням депутатами 27 квітня спеціальних засобів.

"Ніхто ж не кидав гранати раніше. Ну де гарантії, що зараз не почнеться ратифікація і (лідер блоку свого імені Юлія) Тимошенко не віддасть наказ, щоб міну пронесли до парламенту?" - обурився він.

В той же час Чечетов підкреслив, що має особисту симпатію до депутата Ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Андрія Парубія і не хотів би, щоб його притягували до кримінальної відповідальності.

При цьому політик відзначив, що остаточне рішення щодо голосування ПР про надання дозволу на притягнення Парубія до відповідальності прийматиметься на засіданні фракції.

Депутат також вважає, що до відповідальності слід притягувати не Парубія й іншого депутата Ради від НУНС Юрія Гримчака, оскільки вони були лише виконавцями, а Тимошенко, яка, на його думку, була організатором безладів.

"Винен не він. А потрібно шукати тих злочинців, хто віддав злочинний наказ. Замовників. Ляльководів. І хто режисирував це. А за кадром головний ляльковод і головний Бен Ладен в Україні. Це ж Тимошенко. Це її режисура", - сказав він.

В той же час Чечетов висловив думку, що питання про притягнення до відповідальності могло б бути зняте, якби лідер БЮТ покаялася в ефірі одного з телеканалів за безлади в Раді і пообіцяла, що подібне не повториться.

Як повідомлялося, 20 травня ряд депутатів Ради від НУНС, що входять до групи "За Україну!", надали свідчення в прокуратурі Києва щодо безладів, які відбувалися в Раді 27 квітня.

proUa
Зараз ви читаєте новину «Чечетов: Замість Парубія треба покарати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути