четвер, 27 квітня 2023 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Це допоможе притягти Путіна: Зеленський прокоментував резолюцію ПАРЄ

Це допоможе притягти Путіна: Зеленський прокоментував резолюцію ПАРЄ
Росію та її керівництво притягнуть до відповідальності, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/zelenskiy.official

Сьогоднішня резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи допоможе притягнути керівництво країни-агресорки Російської Федерації до відповідальності.

Резолюція визначає, що депортація Росією українських дітей містить ознаки геноциду. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський назвав рішення на сесії у Страсбурзі – важливим політичним результатом.

"Якщо говорити практично, це рішення суттєво допоможе нашій глобальній роботі з притягнення Росії та її посадовців, включно з керівником держави-терориста, до відповідальності саме за геноцид, геноцидну політику проти України", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 49 країн засудили Росію і нагадали про ордер на арешт Путіна

Депортація українських дітей – один із продуманих елементів намагання Росії стерти ідентичність нашого народу, знищити саму сутність українців, заявив Зеленський.

"Це свідомий злочин геноциду, вчинений російськими посадовцями, – саме так це має кваліфікуватися і політично, і юридично", – сказав глава держави.

Достеменно відомі дані майже 20 тис. дітей, яких російські окупанти вивезли по регіонах РФ, повідомив Зеленський.

"Але очевидно, що це лише частина значно масштабніших злочинних дій. Таких дітей може бути значно більше. Європа і світ вже бачили різні депортації та спроби знищити народи. Саме на російському прикладі – відповідальністю цієї держави та її посадовців, винних у геноциді, – ми мусимо показати всім іншим потенційним джерелам такого ж зла, що безкарності більше ніколи не буде", – сказав президент.

"А вироки за геноцид будуть. Так само, як і за всі інші злочини Росії проти України й наших людей", – заявив Зеленський.

У четвер ПАРЄ визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Це допоможе притягти Путіна: Зеленський прокоментував резолюцію ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути