вівторок, 22 січня 2013 10:56

"Це байки, покладені на папір" – нардеп про справу Тимошенко

"Це байки, покладені на папір" – нардеп про справу Тимошенко
Фото: obozrevatel.com

У кримінальної справи про вбивство бізнесмена та нардепа Євгена Щербаня немає правових перспектив. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко.

"Вони хочуть будь-якою ціною протягти справу через першу судову інстанцію та об'явити Тимошенко замовником вбивства Щербаня. Це курує Янукович, а Кузьмін виконує", - зазначив він.

За словами депутата, Генпрокуратура не починала і не завершувала розслідування цієї справи. "Це байки, які покладені на папір. Вони їх вкидають порціонно у різних цілях. По-перше, перед ними стоїть задача перед суспільством робити із Юлії Володимирівни негативний персонаж. По-друге, вони намагаються вивести тему із Тимошенко із розмов на міжнародному рівні. По-третє, країна фактично балансує на межі дефолту, ознаки чого зараз на собі відчуває населення – підвищення цін, тарифів, затримка зарплат. А треба відводити в бік громадську думку, тому вважають для себе порятунком такі справи", - зауважив Сенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" порадив Тимошенко діяти за правилами тюремників

Коментуючи заяву першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що у справі проти Тимошенко немає політичних репресій, політик наголосив: "Які він може ще робити заяви? Це активний гравець. Йому важко миритися із своєю роллю першого заступника генпрокурору. Я пам'ятаю часи, коли на згадування народними депутатами прізвища Віктора Пшонки, відповідав: "Та хто це такий?". Тоді Пшонка був першим заступником, а Кузьмін – рядовим. Його внутрішній стан розпирає оболонку. Такими діями та заявами він вислужується перед правлячим режимом, бо керівництва країни у нас немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов закликав опозицію "не грати у пісочницю": "Сесія ВР потрібна лише для серйозних речей, а не для словоблуддя"

"Я не бачив ні одного кримінального режиму, диктатури, яка б саджала за політичними статтями. Завжди йдеться виключно про кримінальні. Це один із обов'язкових елементів цинічного ставлення до прав людини та до політичних опонентів. Тому український кримінальний режим не є оригінальним. Вони прекрасно розуміють, що у випадку падіння режиму, будуть розслідуванні численні вбивства в Донецькій області та розкопані сотні трупів. Тому смертельно цього бояться", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Це байки, покладені на папір" – нардеп про справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути