пʼятниця, 27 серпня 2010 12:54

Бютівець Васадзе - офіційний постачальник Кремля

Бютівець Васадзе - офіційний постачальник Кремля

Власник "Української автомобільної корпорації" народний депутат Таріел Васадзе (БЮТ) в 2007 році викупив у Бориса Березовського і Бадрі Патаркацищвілі крупний автодилерський бізнес в Росії.

Один з салонів є постачальником для російських держорганів і входив в гільдію офіційних постачальників Кремля.

Йдеться про п"ять автодилерів: першого офіційного дилера Mercedes-Benz в Росії - "МБ-Беляево", "Аояма Моторс" (Honda), "Автотемп" (Honda), салони "Одинцово" в Підмосков"ї (Chery) і пітерському дилеру Mercedes - "Звезда Невы".

Всі вони були засновані і належали фінансово-промисловій групі "ЛогоВАЗ" Бориса Березовського і Бадрі Патаркацишвілі.

Знайомий Березовського і сам Таріел Васадзе підтвердили цю інформацію.

За інформацією джерела, близького до операції, "весь дилерський бізнес "ЛогоВАЗу", який перейшов структурам Таріела Васадзе, був оцінений приблизно в $100-150 млн".

Як свідчать дані внутрішньої звітності продажів Mercedes, в 2007 році "МБ-Беляево" продало 658 машин і зайняло п"яте місце в рейтингу найбільших продавців Mercedes-Benz в Москві. У 2007-2008 роках автоцентр увійшов до гільдії офіційних постачальників Кремля (надавав послуги з техремонту і обслуговування автомобілів). За даними "Спарк-Інтерфакс", "МБ-Беляево" як і раніше надає послуги держорганам і установам.

Навіть з урахуванням кризи виручка "МБ-Беляево" за підсумками 2009 року склала $74,06 млн. Для порівняння: виручка всього "Укравто" в 2009 році знизилася на 61,38% - до $209,9 млн. У Петербурзі "Звезда Невы" на другому місці за об"ємом продажів Mercedes за перші місяці 2010-го. Лідируючі позиції з продажу Honda займає і дилерський центр "Аояма".

На думку директора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олега Назаренка, російський бізнес Таріела Васадзе скоріше "стратегічний".

"Враховуючи довгострокові плани бізнесмена з російської експансії, йому краще мати в цій країні власну дилерську мережу. Та і, враховуючи можливі ризики, орієнтуватися тільки на один український ринок було б неправильно", - вважає він.

За матеріалами "КоммерсантЪ-Украина"
Зараз ви читаєте новину «Бютівець Васадзе - офіційний постачальник Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути