четвер, 20 вересня 2012 10:25

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Бютівці" збираються зробити "мовний" закон недіючим на території Києва

Кияни мають готуватися до виборів Київської міської ради та до виборів мера, і в жодному разі не голосувати за партію влади.

Про це сказала голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, виступаючи на мітингу під Київрадою проти ухвалення у Києві російської мови як регіональної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни вийшли на акцію протесту проти "мовного закону"

Вона наголосила, що якщо Київрада все таки прийме це рішення, кияни мають ще не один раз виходити на вулиці і відстоювати свої права.

"Люди зараз ще сидять по домівкам, а влада цим користується. Сьогодні у Київраді наша фракція намагається внести законопроект щодо заборони застосовувати мовний закон на території Києва. Ми зараз не збираємося воювати, ми зараз хочемо винести їм засторогу. Кияни не бажають введення російськох мови як регіональної на території Києва. Так, ми розмовляємо російською, але державна мова має бути у нас одна - українська", - наголосила вона.

Меліхова переконана, що таким чином партія влади хоче посварити українців перед виборами, аби отримати свої політичні дивіденди. Вона розповіла, що намагалася зустрітися з секретарем Київради Галиною Герегою, аби обговорити це питання, але та, за словами депутата, "дуже зайнята передвиборчою роботою і не знайшла часу на зустріч".

Фракція БЮТ буде піднімати це питання і на наступних пленарних засіданнях, якщо цього не вдасться зробити сьогодні.

"Державна мова - це основа нашої держави і відповідно нашого майбутнього. Ми сьогодні з вами будемо відстоювати тут інтереси і майбутнє наших дітей", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українську порятує і збереже наша строкатість"

Мелехова нагадала, що вже досить скоро у Києві будуть вибори міського голови та вибори у міську раду.

"Ми з вами вже сьогодні повинні готуватися до виборів у Київраду та до виборів мера. Головне, я вас благаю, за партію влади ні в якому разі не можна голосувати",- наголосила Мелехова.

Після виступу вона повернулась на засідання, аби не допустити ухвалення рішення щодо російської мови.

Зазначимо, що біля Київської міської ради продовжується акція протесту, люди слухають виступи політиків, час від часу скандують "Банду-геть!".

 

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" збираються зробити "мовний" закон недіючим на території Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути