понеділок, 03 жовтня 2011 15:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Бютівці" не збираються чекати на рішення щодо Тимошенко під судом

"Бютівці" не збираються чекати на рішення щодо Тимошенко під судом

Фракція "БЮТ-Батьківщина" не буде чекати на вулиці оголошення вироку у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це сьогодні на брифінгу заявив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, обраний народним депутатом за списком БЮТ.

Томенко уточнив, що в БЮТ розраховують цього тижня отримати роз'яснення від парламентських комітетів щодо "неконституційних ініціатив судді Кірєєва, якими заборонено народним депутатам і дипломатам з'являтися в приміщеннях Печерського суду".

"Ми вважаємо, що це зухвале і цинічне порушення Конституції, і якщо до середи, до дня опозиції, у нас не буде такого роз'яснення і розуміння ситуації, то в четвер при розгляді питань про призначення нових суддів та розгляді ситуації в судовій системі ми, очевидно, будемо шукати механізм для того, щоб привернути увагу до ситуації, яка склалася у судовій системі. У всякому разі, щонайменше фракція не буде чекати 11 числа, того, щоб десь на вулиці нам переказували, що відбулося у судовому процесі під час оголошення вироку", - сказав він.

Уточнюючи як саме планує БЮТ діяти в парламенті, Томенко зазначив, що розраховує на позитивний для народних депутатів висновок парламентських комітетів. Якщо після такого роз'яснення не буде прийнято рішення про допуск народних депутатів, фракція БЮТ окремо визначиться з тими механізмами, за допомогою яких можна "направити в конституційне русло думку судді Кірєєва".

Нагадаємо, 30 вересня суддя Родіон Кірєєв ухвалив рішення, що при оголошенні вироку Тимошенко в залі суду зможуть перебувати лише представники преси.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" не збираються чекати на рішення щодо Тимошенко під судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути