пʼятниця, 04 квітня 2008 15:47

БЮТівець подав до суду на Ющенка

Голова Лутугинської районної державної адміністрації (Луганська область), член БЮТ Григорій Пригеба подав позов до Президента України з приводу свого незаконного звільнення.

У своїй позовній заяві Голова Лутугинської РДА стверджує, що Ющенко підписав розпорядження, що порушує основний закон держави. Зокрема, відзначив Пригеба, частина четверта статті 118 Конституції свідчить, що голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з неї Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України. При цьому Пригеба підкреслив, що в його випадку ця процедура не була витримана – подання Кабінету міністрів України на його звільнення не було.

На думку Пригеби, справжньою причиною його звільнення стали кулуарні домовленості чиновників Секретаріату Президента і груп впливу в Партії регіонів, що лобіюють інтереси губернатора Антипова.

"На Луганщині твориться тотальне кадрове беззаконня. Партія регіонів, яка на всю країну заявила про перехід в опозицію, все більш зміцнюється на найбільш ключових посадах, саме виконавчій вертикалі влади. Олександр Антипов, який працював в Податковій адміністрації з моменту її створення, при безпосередньому впливі Азарова очолює Луганську область і починає тотальні кадрові чистки за партійною ознакою. Я був останнім "помаранчевим" головою районної державної адміністрації", -заявив Пригеба.

БЮТівець вважає, що кадрові ініціативи Луганських "регіоналів" мають повну підтримку в Секретаріаті президента, що є результатом стратегічних домовленостей з приводу розділу сфер політичного впливу.

"Луганські бютівці стали ініціаторами звернення представників демократичних сил області до лідерів парламентських фракцій БЮТ і НУ-НС з вимогою про дотримання підписаної минулою осінню коаліційної угоди в частині кадрової політики на місцях. Засилля "регіоналів" в органах державної влади Луганської області ставить під загрозу ефективне виконання нормативних актів Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради України в області", - відзначив він.

"Я подав до суду на Президента Ющенка не для того, що б принизити інститут влади, а з тим, щоб звернути увагу Віктора Ющенка на все те беззаконня, яке твориться чиновниками Секретаріату, які прикривають свої меркантильні побажання національними інтересами і його поважаним ім"ям", - підкреслив Пригеба, пише proUA.

Зараз ви читаєте новину «БЮТівець подав до суду на Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути