Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 17:06

БЮТ заявив про конституційний переворот

БЮТ заявив про конституційний переворот

Фракція "Блок Юлії Тимошенко – "Батьківщина" вважає голосування більшістю Верховної Ради України за "антиконституційне" продовження повноважень парламенту початком конституційного перевороту в Україні.

Як повідомила прес-служба БЮТ, депутати цієї опозиційної фракції готують подання до Конституційного Суду України щодо визнання прийнятих змін не конституційними з грубими порушеннями процедури їх прийняття.

За словами "бютівців", саме так ознаменував український парламент завершення першого року перебування лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаді президента України.

"Менше, чим за рік, влада повністю вичерпала кредит довіри. Народ вже зараз прагне змінити антинародний та антидержавний курс, який проводить Янукович та провладна парламентська більшість, і обрати нову владу", - упевнені у Тимошенко.

На думку опозиціонерів, у Партії регіонів чудово розуміють – "якщо вибори відбулися б цього року, то жодна з політичних сил, які сьогодні перебувають при владі, не отримає підтримки".

"Дії керівництва Партії регіонів та представників більшості очевидні: вони намагаються повністю підлаштувати Конституцію України виключно під кланово-партійні інтереси і будь-якою ціною втримати владу у своїх руках", - пояснили "бютівці".

Як відомо, Верховна Рада України схвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту. За законопроект проголосувало 310 парламентаріїв. Перехідними положеннями закону встановлюється, що наступні вибори Верховної Ради пройдуть в жовтні 2012 року, а вибори президента - в березні 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ заявив про конституційний переворот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути