пʼятниця, 23 липня 2010 15:00

БЮТ вже не хоче скликати позачергову Раду

БЮТ вже не хоче скликати позачергову Раду

Фракція БЮТ наполягатиме на першочерговому розгляді змін до нового закону про місцеві вибори на початку роботи нової сесії парламенту, яка розпочнеться 7 вересня, повідомили в прес-службі БЮТ.

За словами заступника голови Верховної Ради України, одного з лідерів фракції БЮТ Миколи Томенко, БЮТ наполягатиме на змінах норм закону по місцеві вибори, які "суперечать Конституції, демократичним нормам та можуть призвести до монополізації структури місцевих органів влади однієї політичною силою - Партією регіонів".

Микола Томенко переконаний, що президент Янукович підпише цей закон до 2 серпня, "оскільки в іншому випадку місцеві вибори відбудуться за діючим законодавством".

"Якби ми мали 226 голосів, ми б вимагали вето та позачергову сесію, але я реаліст і вважаю, що наполягати на проведенні позачергової сесії парламенту, не маючи необхідної кількості голосів, немає сенсу", - , підкреслив Томенко.

За його словами, наразі коаліція не налаштована на проведення позачергових сесій парламенту, бо "для них відпустка — понад усе".

Томенко додав, що результативність та ефективність ухвалення змін до виборчого закону залежатиме від злагодженої позиції опозиції та ЦВК.

За словами Томенка, у ЦВК теж мають питання до юридичних двозначностей у новому законі.

Нагадаємо, 10 липня Верховна Рада прийняла Закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів", внесений головою фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим.

Законом передбачено проведення виборів депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних в містах рад із змішаною(мажоритарно-пропорційною) системою.

Крім того, законом передбачено, що місцева організація партії може висувати кандидатів на місцевих виборах за умови, що ця організація зареєстрована не менш ніж за 365 днів до дня виборів.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вже не хоче скликати позачергову Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути