четвер, 05 травня 2011 09:04

БЮТ підтримає скасування Януковичем техоглядів авто

БЮТ підтримає скасування Януковичем техоглядів авто

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що опозиція підтримає скасування обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів.

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це Томенко сказав, коментуючи внесений президентом України на розгляд парламенту проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень.

"Бютівець" нагадав, що останнім часом в українському суспільстві активно ведеться дискусія щодо необхідності скасування обов'язкового технічного огляду передовсім для легкових автомобілів, які не використовуються у комерційних цілях.

Віце-спікер парламенту запевнив, що опозиція голосуватиме за ухвалення цього законопроекту, оскільки йдеться про необхідність ліквідувати тіньові та корупційні схеми, які використовуються працівниками Державтоінспекції при проходження техоглядів.

Томенко наголосив, що, за оцінками експертів, близько 90% власників транспортних засобів отримують талон про проходження технічного огляду без здійснення перевірки, за допомогою так званих корупційних схем, а обсяг таких неофіційних платежів щороку становить близько мільярда гривень.

Нагадаємо, 15 квітня до Верховної Ради було внесено законопроект від імені президента України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень. 19 квітня цей документ був включений до порядку денного сесії ВР.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ підтримає скасування Януковичем техоглядів авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути