вівторок, 26 квітня 2011 15:08

Томенко підказав Азарову не чіпати пільги чорнобильців

Томенко підказав Азарову не чіпати пільги чорнобильців

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко переконаний, що найкращий подарунок чорнобильцям - виконати діючі закони і відкликати законопроект нинішнього уряду, який стосується обмеження пільг ветеранів війни, учасників бойових дій в Афганістані, чорнобильців та інших соціально вразливих категорій.

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це віце-спікер сказав, коментуючи заходи, які проводяться до 25-ої річниці Чорнобильської катастрофи.

Зокрема, Томенко зауважив, що на сьогоднішній день в країні склалася ситуація, при якій навіть ті мінімальні пільги, які нині є в учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, систематично не виконуються, натомість уряд хоче їх ще зменшити.

Політик назвав цинічним, що Кабінетом міністрів було внесено законопроект про гарантії держави щодо виконання рішень суду  (р.н.7562), який "фактично ліквідовує систему підтримки соціально-вразливих категорій населення та в разі його ухвалення переводить її в площину ручного управління чиновниками Кабінету міністрів".

Тому, на переконання Томенка, найбільшим подарунком сьогодні були б не декларації влади про те, що вона шанує і поважає чорнобильців, а виконання законів та нарешті відкликання законопроекту, який переглядає пільги соціально вразливим категоріям, як це пропонували громадські організації та вирішила Верховна Рада.

Нагадаємо, вищезгаданим законопроектом пропонується внести зміни до декількох законів України стосовно обсягів та порядку надання соціальних гарантій і пільг низці соціальних груп, в тому числі ветеранам війни, учасникам бойових дій, прирівняним до них особам та учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Томенко підказав Азарову не чіпати пільги чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути