вівторок, 04 листопада 2008 10:27

БЮТ обіцяє завалити вибори позовами у судах

БЮТ обіцяє завалити вибори позовами у судах
Народний депутат і глава юридичної служби БЮТ Андрій Портнов розповів, як політична сила прем"єр-міністра має намір далі блокувати проведення дострокових виборів.

"Виборчий процес складається з десятків етапів, які здійснюються органами влади. Ми за формальними ознаками практично завалимо позовами адміністративні суди. Створимо на цей період найпотужнішу розгалужену на всі регіони України (аж до районів) юридичну службу, яка буде оскаржувати найменші формальні і фактичні події, якщо вони відбуватимуться у виборчому процесі. Це робитиметься з тим, щоб, підійшовши до дати виборів, ми змогли визнати їх недійсними. Але лише в тому випадку, якщо вони, не дай Бог, розпочнуться. Тому ті, хто пропонує витратити 150-200 мільйонів доларів на вибори, хай інвестують їх в соціальні проекти", - заявив Портнов в інтерв"ю Делу.

Портнов відзначив, що БЮТ за останні три тижні показав усім, що у них достатньо механізмів, для того, щоб не допустити ні виборів, ні ухвалення антиконституційних законів.

"Тому думати про те, який потрібний компроміс (щоб БЮТ погодився на вибори), повинні наші політичні опоненти-партнери. Я спеціально так говорю, тому що невідомо, хто з них супротивник, а хто — союзник. Для нас компроміс один: або нехай наші опоненти створять нову коаліцію і виберуть собі новий уряд, або нехай не заважають працювати діючому Кабміну.

Ні той, ні інший варіанти не передбачають проведення дострокових виборів. Але зараз очевидною є співпраця Партії регіонів з Банковою з цілого спектра питань — ми це бачимо зі спільних голосувань. Це видно в роботі Секретаріату Президента, Ради національної безпеки і оборони, Конституційного Суду, Центвиборчкому. То що заважає створити їм коаліцію в парламенті, узявши за це персональну відповідальність, і йти працювати?", - сказав він.
Зараз ви читаєте новину «БЮТ обіцяє завалити вибори позовами у судах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути