середа, 07 жовтня 2009 13:25

БЮТ не погодиться на відставку Вакарчука - Яворівський

БЮТ не погодиться на відставку Вакарчука - Яворівський

"Бютівець" Володимир Яворівський не виключає того, що БЮТ піде на поступки ПР і підтримає звільнення деяких міністрів.

"Може відбутися і жертвоприношення когось із наших міністрів, бо сьогодні для уряду дуже важливо, щоб він був укомплектований. Бо президент може в будь-який час відкликати когось зі своїх покірних міністрів і уряд залишиться на грані небезпеки", - сказав Яворівський.

Проте, за його словами, БЮТ не погодиться на відставку міністра освіти Івана Вакарчука. "Ми ніколи не підемо на відставку міністра освіти. Це питання державних інтересів. Але кимось прийдеться пожертвувати", - зазначив бютівець.

На думку Яворівського, завтрашнє засідання Ради "Регіони" не блокуватимуть. За прогнозами бютівця, голосування по деяких кандидатурах міністрів буде йти неймовірно важко, "а є кандидатури, які підуть легко".

"Наприклад, міністр закордонних справ вважається менш конфліктною кандидатурою. Там немає грошей, там самі злидні і витрати. Там шкурних інтересів Партії регіонів фактично немає. А от щодо міністрів фінансів, то ясно які там обертаються капітали. Вони хочуть мати якісь гарантії, доступ", - пояснив Яворівський.

Нагадаємо, що "Регіони" зробили подання на звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, міністра освіти Івана Вакарчука, міністра культури Василя Вовкуна, міністра юстиції Миколи Оніщука. Про це сьогодні нагадав бютівець Андрій Кожем"якін. Однак він зазначив, що БЮТ за їхні звільнення голосувати не буде.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не погодиться на відставку Вакарчука - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути