Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 12:54

БЮТ нагадав Ющенку про танки у Москві, коли Конституцію приймали в обхід парламента

"Можливість ухваленні Конституції в обхід Верховної Ради повністю суперечить діючій Конституції. Я думаю, що це неприпустимо, коли такі тези висловлює гарант Конституці"ї.

Про це заявив народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Святослав Олійник.

"Це шлях в нікуди. Останній відомий такий приклад, це коли в Росії приймалася Конституція в обхід діючого парламенту, на референдумі. Тоді, як ми пам"ятаємо, танки їздили по Москві, і лише завдяки танкам вдалося провести цю конституцію. Це дуже-дуже небезпечний крок", - додав він.

Коментуючи ініціативи президента щодо нової редакції Конституції України, Святослав Олійник повідомив: "Це не проблема - додаткові експертизи Венеціанської комісії, громадське обговорення завжди є, ми ніколи проти них не виступаємо, вони завжди корисні і не суперечать тій законодавчій процедурі, яка передбачена діючою Конституцією".

Відповідаючи на питання, чому Президент не довіряє парламенту, хоча і має в нім свою більшість, бютівець відповів: "Складаєтьсяя враження, що радники Президента, особливо з юридичних питань, фактично постійно підставляють Президента у відпрацьованій стратегії тих або інших конституційних дій. Такого не може бути, щоб Президент не довіряв парламенту, де він має пропрезидентську більшість. Це якийсь нонсенс! Тому єдине пояснення, це те, що хтось в Секретаріаті президента відпрацьовує порочну стратегію дій", пише ИМК.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ нагадав Ющенку про танки у Москві, коли Конституцію приймали в обхід парламента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути