пʼятниця, 12 грудня 2008 13:57

БЮТ готовий йти на вибори, якщо з коаліцією нічого не вийде

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко сподівається, що більшість депутатів від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" сьогодні на засіданні фракції проголосує за входження у "коаліцію трьох", незважаючи на позицію Президента Віктора Ющенка.

Про це Кириленко заявив сьогодні в інтерв"ю журналістам, коментуючи заяву заступника лідера фракції НУ-НС Романа Зварича про те, що Глава держави проти входження фракції "Наша Україна – Народна самооборона" в коаліцію з фракціями БЮТ і Блоку Литвина.

"Ми знали про це, але думали до останнього, що все буде добре, і що НУ-НС візьметься за розум", - сказав Кириленко.

Він зазначив, що о 14:00 відбудеться засідання фракції БЮТ, на якому розглядатиметься ця ситуація.

Кириленко не сумнівається, що фракція БЮТ знову висловиться за єдино можливий формат коаліції - у складі "трьох", повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи можливе створення коаліції БЮТ і Партії регіонів у зв"язку з таким розвитком подій, Кириленко зауважив, що БЮТ ніколи не виступав за створення такої коаліції. При цьому він підтвердив, що консультації між БЮТ і ПР дійсно проводилися, проте "фракція БЮТ ніколи не голосувала за доцільність створення такої коаліції".

Кириленко також висловив сподівання, що більшість депутатів від НУ-НС під час сьогоднішнього засідання фракції, яке також відбудеться о 14:00, висловиться за необхідність створення коаліції трьох фракцій.

Відповідаючи на запитання, що робитиме БЮТ у разі оголошення дострокових парламентських виборів, Кириленко сказав: "Перехрестимося і підемо на вибори".

Сьогодні заступник лідера фракції НУ-НС Зварич заявив, що Президент - проти входження фракції "Наша Україна – Народна самооборона" в коаліцію з фракціями БЮТ і Блоку Литвина.

Він зауважив, що остаточне рішення фракції НУ-НС з цього питання ухвалюватиметься сьогодні на засіданні о 14:00.

Водночас Зварич наголосив, що якщо більшість фракції НУ-НС вирішить за необхідне створити коаліцію з БЮТ і Блоком Литвина і уповноважить когось із керівництва підписати відповідну угоду, то вона буде підписана.

Відповідаючи на запитання, які саме зауваження висловлював Глава держави до такого складу коаліції, Зварич зазначив, що Президент вважає бездарною бюджетну політику уряду. При цьому, за його словами, Президент вважає за необхідне залишити на посаді міністра фінансів України Віктора Пинзеника.

У той же час, за словами Зварича, Президент не говорив нічого про якийсь інший можливий формат коаліції, так само, як і не говорив про можливе проведення дострокових виборів.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ готовий йти на вибори, якщо з коаліцією нічого не вийде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути