вівторок, 22 травня 2007 08:57

Буш зізінався, навіщо потрібні системи ПРО в Чехії та Польщі

Президент США Джордж Буш визнав, що у відносинах між Заходом і Росією існує напруженість, і виразив сумніви в тому, що РФ під керівництвом президента Володимира Путіна правильним шляхом рухається до демократії.

Про це американський лідер заявив в інтерв"ю агентству Reuters, опублікованому в понеділок увечері. "Я хочу сказати Володимиру Путіну, що є кращий шлях до демократії, і що його інтереси лежать на Заході", - цитує агентство слова президента США. "Він вважає, що Росія слідує демократичному шляху розвитку. Проте час від часу у мене в цьому виникають сумніви. Я сподіваюся зустрітися з Путіном і запитати у нього, чому він думає, що Росія рухається до демократії", - сказав Буш в інтерв"ю Reuters.

Буш підкреслив, що не сумнівається в необхідності двосторонньої продуктивної співпраці США і Росії. Президент США повідомив, що спеціально направив до Росії голову американського оборонного відомства Роберта Гейтса, який повинен був обговорити з владою РФ проблеми розміщення компонентів ПРО США в країнах Східної Європи. Гейтс, сказав Буш, повинен був пояснити Росії, що "ми не є ворогами".

"Я знаю, що багато хто в російському уряді підозріло відноситься до розміщення компонентів нашій ПРО в Європі. Ми хотіли розвіяти ці підозри", - повідомив Буш. "Проте, - продовжив він, - існує напруженість у відносинах Росії із Заходом. Особливо у РФ і Євросоюзу. Наприклад, через російську політику на енергетичному ринку, або через заборону на ввезення в РФ польського м"яса", пише Лента.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Буш зізінався, навіщо потрібні системи ПРО в Чехії та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути