четвер, 19 лютого 2009 08:23

Бурджанадзе розповіла про свою дружбу з Тимошенко (ФОТО)

 
Екс-голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе вважає, що Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко не перейде неприпустиму межу для політика, який збирається стати лідером своєї країни. Про це вона заявила в інтерв"ю "Українській правді".

Відповідаючи на питання, де межа дозволеного, якщо у політика, який бореться за владу і не має достатніх ресурсів, виникає спокуса отримання допомоги з-за кордону: або від Росії, або від Заходу, в чому звинувачують зараз Прем"єр-міністра України Юлію Тимошенко, Бурджанадзе відзначила: "Я не маю права обговорювати дії Юлії Тимошенко, тим більше у нас дуже дружні стосунки. Я упевнена: вона знає, що робить, і вона не перейде ту неприпустиму межу для політика, який збирається стати лідером своєї країни".

"Ця межа - це не брати зобов"язання, які зашкодять твоїй країні або поставлять тебе в ніякове положення, коли ти прийдеш до влади. Потрібно бути відвертим, коли говориш із Заходом або Росією", - підкреслила грузинський політик.

Тимошенко не перейде неприпустиму межу для політика

При цьому, за словами, Бурджанадзе, для будь-якого політика дуже важливо мати хороші стосунки, тим більше із західними країнами, але в контактах з Росією теж нічого страшного не немає. "Хоча, виходячи з російсько-грузинських відносин, ці контакти припинилися. В усякому разі, у мене вже давно ніяких контактів не було", - сказала вона.

Крім того, Бурджанадзе розповіла, що періодично зідзвонюється з Тимошенко. "Час від часу ми зідзвонюємося, хоча ми обидві зайняті і просто так подзвонити - погомоніти не виходить. Але якщо щось відбувається в Україні - я завжди подзвоню Юлії Володимирівні, якщо щось відбувається в Грузії - вона мені подзвонить. І коли я буваю в Києві - ми завжди бачимося", - сказала вона.

За її словами, вона також зберегла хороші стосунки з Президентом України Віктором Ющенком. "Як не дивно, у мене, на щастя, збереглися добрі стосунки і з Президентом України. І у нього, і у Прем"єр-міністра є позитивні і політичні, і людські риси. Я їх не протиставлятиму. Досить того, що в політичному житті їх шляхи пішли в різні боки. Щось мені подобається в одному, щось в іншому, але чому я повинна говорити про це вголос?", - підсумувала Бурджанадзе.

Ніно Бурджанадзе - грузинський державний і політичний діяч.

У 2001-2008 - голова парламенту Грузії.

У 2003-2004 рр. і 2007-2008 рр. - виконуючий обов"язки президента Грузії.

Пізніше оголосила про відхід з великої політики.

27 жовтня 2008 заявила про повернення в політику і намір створити партію під назвою "Демократичний рух "Єдина Грузія"".

23 листопада 2008 року відбувся перший засновницький з"їзд партії. За словами Бурджанадзе, партія буде "різко опозиційною".

За матеріалом: Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Бурджанадзе розповіла про свою дружбу з Тимошенко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути